Primarul Sibiului vrea să scoată din oraș Romaniacs, cel mai cunoscut raliu hard enduro din lume

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 28.07.2023 - 09:52
Primarul Sibiului vrea să scoată din oraș Romaniacs, cel mai cunoscut raliu hard enduro din lume - Foto: Federatia Romana de Motociclism

Romaniacs, singurul eveniment ce pune din 2004 România pe harta motorsportului mondial, fiind considerat cel mai dificil raliu hard enduro din lume, a ajuns la cea de-a 20-a ediție. Participă concurenți din 55 de țări. Primarul Sibiului vrea să scoată, însă. raliul din oraș.

SHARE

Ediția aniversară de 20 de ani Romaniacs, denumită „The Impossible”, a luat startul pe 25 iulie 2023, din centrul Sibiului, și se va încheia sâmbătă, 29 iulie.

Concurenți din 55 de țări s-au înscris, la clasele Gold (cel mai dur), Silver, Bronze, Iron, Atom (cel mai ușor). Iar anul acesta, Romaniacs este a treia etapă din sezonul 2023 a Campionatului Mondial de Hard-Enduro, unde mai sunt incluse curse în Serbia, Austria, Canada, Spania și Germania.

Citește și: FOTOREPORTAJ de la cel mai mare eveniment pentru mașini clasice, Concorso d’Eleganza Villa d’Este

Primarul Sibiului vrea să scoată din oraș Romaniacs, precum și Raliul Sibiului, din cauza zgomotului

În cadrul ședinței de Consiliu Local al Municipiului Sibiu, din data de 27 iulie 2023, consiliera locală Monica Muntean s-a arătat deranjată de zgomotul produs de evenimentele sportive motorizate din centrul orașului și propune ca Primăria Sibiului să modifice regulamentele de organizare a evenimentelor pe domeniul public, astfel încât acestea să fie scoase din oraș.

„N-am intervenit niciodată până acum, dar acum vreau să vorbesc în numele meu personal, de simplu cetățean al Sibiului, dar și al colegilor cu care lucrez sau al cetățenilor cu care am stat de vorbă.

Eu, împreună cu toți cei cu care am vorbit, salutăm concursul și acțiunile sportive, însă nu aș putea fi de acord cu acțiunea moto-cross-ului desfășurat în centrul istoric al orașului nostru. 

Direcționarea defectuoasă și blocarea mai multor străzi pe care noi n-am putut să circulăm, fără ca cineva să ne poată informa, deranjează viața orașului.

Cred că, de fiecare dată, Sibiul poate avea această acțiune, undeva mai la marginea orașului, unde concursul se poate desfășura astfel încât și participanții, dar și spectatorii să aibă loc de mișcare, de observare și satisfacția că ceea ce văd este un concurs de calitate.

Nu în ultimul rând, nu cred că este potrivit ca în apropierea unui spital și a unei maternități, acest concurs, care face cel puțin timp de o zi o poluare fonică, să funcționeze în locul în care a funcționat până acum.  Și nu în ultimul rând, să facă reclamă la un produs care recent a dus la moartea unui tânăr.

Propun să găsim cele mai bune soluții, ca acest concurs să funcționeze în continuare în Sibiu, dar să funcționeze într-un loc în care să mulțumească pe cât mai mulți concetățeni de-ai noștri”, a afirmat Monica Muntean, informează oradesibiu.ro.

Citește și: Concursul de Eleganță de la Sinaia - Balul bunicuțelor pe patru roți cu povești

„Doamnă consilier, vă anunț acum că și noi lucrăm în rafală la o analiză pentru a vedea cum să modificăm regulamentul Primăriei, astfel încât nu doar acest concurs, ci și Raliul Sibiului, să nu-și mai găsească locul în Piața Mare.

Toate acele mașini puternice care-și ambalează motoarele aici, n-ar trebui să se găsească acolo.

Trebuie modificate regulamentele de organizare a evenimentelor publice, vom discuta înainte să le prezentăm spre aprobare în consiliul local, astfel încât orașul istoric să reajungă ceea ce era.

Da, evenimentele culturale sunt superbe, aici își găsesc locul, dar sunt anumite evenimente care nu se potrivesc acestui spațiu. Am văzut ce s-a întâmplat și la Raliul Sibiului.

Piața Mare era arhiplină de mașini puternice care ambalau motoarele, se reparau aici…

Nu se mai poate așa ceva, trebuie să schimbăm această paradigmă, acest obicei, și o vom face. Cu ajutorul dumneavoastră, că altfel nu putem”, a declarat Astrid Fodor, primarul Municipiului Sibiu.

URMĂREŞTE-NE PE GOOGLE NEWS

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te