Primăria București plătește 18,9 milioane de lei pentru gazonul Arenei Naționale. Pe patru ani

DE Alexandru Pop | Actualizat: 05.09.2019 - 14:31
Arena Națională/FOTO: digi24.ro

18.919.987,8 lei fără TVA, echivalentul a patru milioane de euro, este suma pe care Primăria București a agreat să o plătească pentru gazonul de pe Arena Națională timp de patru ani, prin acord-cadru. Primul contract, de 3,64 milioane de lei, a și fost încheiat, pe 21 august.

SHARE

Conform anunțului de atribuire a acordului-cadru pentru "Servicii de întreținere gazon pentru Arena Națională", câștigătorul este Sport Fields SRL. 

Citește și: Gazonul de Arena Națională a cedat iar, înaintea meciului România - Spania

Același anunț arată că „Autoritatea contractantă urmăreşte ca prin intermediul atribuirii contractului de achiziţie publică având ca obiect «Servicii de întreținere gazon, pentru Arena Națională» să fie achiziţionate servicii de întreținere a terenului de joc - gazon la Arena Națională şi produse necesare funcționarii la parametrii optimi a instalațiilor aflate în dotare, sau echipamentele noi, după cum urmează:

I. SERVICII DE ÎNTREŢINERE TEREN DE JOC – GAZON: Servicii de întreținere curentă; Servicii de întreținere specială a gazonului; Servicii de întreținere a substratului; Servicii privind utilizarea fertilizatorilor granulari; Serviciile de fertilizare foliară și administrare a biostimulatorilor; Servicii pentru supraînsămânțarea suprafeței gazonului deteriorat.

II. SERVICII DE ÎNTREȚINERE ȘI EXPLOATARE A INSTALAȚIILOR AFLATE ÎN DOTAREA ARENEI NAȚIONALE;

III. SERVICII DE SCHIMBARE A GAZONULUI; IV.DESZĂPEZIRE ŞI TRANSPORT A ZĂPEZII REZULTATE, DE PE TERENUL DE JOC GAZONAT; V.COLECTAREA DEȘEURILOR, TRANSPORTUL ŞI DEPOZITAREA ACESTORA ÎN DEPOZITE AUTORIZATE;

VI. ACHIZIŢIE DE PRODUSE/ECHIPAMENTE în conformitate cu caracteristicile/specificațiile tehnice prezentate în Caietul de Sarcini. Durata acordului-cadru 4 ani (48 luni); în baza acordului-cadru, se estimează că vor fi încheiate între 4 – 6 contracte subsecvente, în funcţie de necesităţile autorităţii contractante, pentru prestarea serviciilor la obiectul „Servicii de întreținere gazon, pentru Arena Națională”.

Estimări ale cantităţile minime şi maxime care ar putea fi solicitate pe durata întregului acord – cadru, precum şi ale cantităţilor minime şi maxime care ar putea face obiectul unui singur contract subsecvent dintre cele care urmează să fie atribuite pe durata acordului-cadru sunt specificate în cadrul Formular 17 – din Secţiunea Formulare. Autoritatea contractantă estimează că valoarea celui mai mare contract subsecvent, care urmează să fie atribuit pe durata acordului-cadru este de 5.974.170,60 lei (fără T.V.A.)."

Potrivit G4 Media, „Sports Fields SRL este o societate comercială specializată în activități de întreținere peisagistică deţinută de soţii Stelian-Gabriel Dia şi Ileana Cristina Dia. Firma a avut, în 2017, o cifră de afaceri de 3483680 de lei şi un profit de 637317 de lei cu 11 angajati.

A mai primit contracte publice de la Federaţia Română de Rugby şi de la Primăria Berceni.

Cătălin Tolontan dezvăluia că, la finalul anului 2017, Primăria Capitalei încheia un protocol cu Fotbal Club Steaua Bucureşti prin care FCSB-ul lui Gigi Becali, naşul de cununie al Gabrielei Firea, primea întreţinerea stadionului pentru 30.000 de euro pe lună.

Documentul era în vigoare până pe 30 iunie 2018. In fapt, firma care se ocupa de întretinerea propriu-zisă era aceeaşi care făcea acest lucru de ani de zile, Cris Garden SRL, actuala Sports Fileds SRL pentru o sumă mult mai mică.

Ulterior, procurorii anticorupţie s-au autosesizat, au deschis un dosar penal privind modalitatea de încheiere a protocolului între FCSB şi Primăria Capitalei şi au cerut documentele tranzacţiei.

La acel moment, atât Gabriela Firea. cât şi Gigi Becali susţineau că întreaga afacere a fost legală."

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te