România-Spania. Gazonul „de cea mai bună calitate” de pe Arena Națională, mândria lui Firea, a cedat

DE Răzvan Chiruță | 05.09.2019 - 09:17

România şi Spania se vor duela joi, de la 21:45, iar gazonul de pe Arena Naţională arată groaznic. Cu 24 de ore înainte de meciul din preliminarii, suprafaţa de joc a cedat, scrie ProSport

SHARE

Miercuri, cele două echipe s-au antrenat pe gazonul montat recent, din nou, pe Arena Naţională. Spre finalul antrenamentului susţinut de iberici, gazonul a cedat. Pe alocuri au început să sară bucăţi destul de mari, spre uimirea jucătorilor, scrie ProSport.

Gazonul a fost montat în urmă cu circa trei săptămâni. Până la acest joc, ultima partidă a fost Dinamo - Craiova 0-2, pe 21 iulie. Pe 14 august a avut loc concertul Metallica, iar după acel eveniment a început procesul de schimbare a gazonului.

 

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, s-a lăudat cu faptul că a înlocuit gazonul Arenei Nationale, deteriorat dupa concertele din aceasta vara, cel nou costand aproximativ 240.000 de euro, iar montajul efectuandu-se sub monitorizarea UEFA.

„Acest gazon, incluzând aici achiziţia, transportul şi montajul a costat în jur de 230.000 - 240.000 de euro. Este suma standard pentru întreaga Europă.

Ţin să menţionez chiar că în comparaţie cu contractul din 2014, costurile de acum pentru întreţinerea gazonului şi a celorlalte lucruri necesare bunei funcţionări a Arenei Naţionale am făcut o reducere de aproape 700.000 de euro, deci aproape 1 milion de euro, suma economisită din care putem face alte activităţi. Subliniez acest fapt pentru că acum, în 2019, sunt preţuri mult mai mari decât în 2014. Deci consider că anii trecuţi se cheltuia foarte mult pentru întreţinerea Arenei Naţionale", a adaugat primarul, potrivit Ziare.com.

Pe 29 august, Gabriela Firea se lăudă cu faptul că gazonul va fi „de cea mai bună calitate”. 

„Noul gazon a fost montat în 5 zile și este de cea mai bună calitate. Am verificat astăzi la Arena Națională lucrările de pregătire pentru meciul de fotbal România-Spania din preliminariile Euro 2020 pe care arena îl va găzdui în data de 5 septembrie.

Gazonul de pe Arena Națională a fost înlocuit în totalitate și este în cea mai bună stare. Astfel, meciul România-Spania, din data de 5 septembrie, se va desfășura în condiții optime, avem îndeplinite toate cerințele tehnice-funcționale pentru joc”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.