OFICIAL Sezonul de Formula 1 2020 va avea, pentru început, doar 8 curse. Start-ul, pe 5 iulie!

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 02.06.2020 - 16:17

8 curse. 6 țări. Toate din Europa. Așa va arăta pentru început calendarul ciuntit de coronavirus al sezonului de Formula 1 2020 anunțat de FIA. Dacă pandemia va fi ținută sub control, oficialii F1 au anunțat că, până în decembrie, calendarul ar putea ajunge la 15-18 curse.

SHARE

Pentru prima dată în istoria Formulei 1, în sezonul 2020 se vor desfășura două etape pe același circuit. Și nu odată, ci de două ori. ”Marele Circ” va începe anul acesta pe 5 iulie, cu Marele Premiu al Austriei, desfășurat pe Red Bull Ring. Apoi, o săptămână mai târziu (12 iulie), pe același circuit, se va lua startul în Marele Premiu al Steiermark.

Pe 19 iulie este programat Marele Premiu al Ungariei de la Hungaroring, iar pe 2 august se va pleca în Marele Premiu al Marii Britanii de la Silverstone. Tot aici, însă, pe 9 august, va avea loc cea de-a 5-a etapă a F1 2020 – Marele Premiu al celei de-a 70-a aniversări F1.

Duminică 16 august, monoposturile se vor alinia pe grila de start a Marelui Premium al Spaniei de la Barcelona, iar pe 30 august se va decide la Spa-Francorchamps câștigătorul Marelui Premium al Belgiei.

Dacă pandemia nu va fi ținută sub control și calendarul F1 2020 va rămâne la formatul cu 8 curse, pe 6 septembrie, la Monza, după încheierea Marelui Premiu al Italiei, vom afla noul campion mondial sau, mai corect spus, pseudo-european. Altfel, oficialii FIA au anunțat că ar putea completa calendarul până în decembrie și până la un total de 15-18 curse.

Reguli speciale pentru desfășurarea curselor

Pentru siguranța și sănătatea tuturor în contextul pandemiei de COVID-19, primele curse se vor desfășura anul acesta cu ușile închise. Adică, fără spectatori. Alte reguli prevăd ca piloții, membrii echipelor și toți cei implicați în desfășurarea curselor să fie testați periodic. Iar la fiecare etapă, echipele, furnizorii de echipamente și mass-media vor limita la maximum personalul.

De asemenea, organizatorii recomandă echipelor de F1 dă se deplaseze dintr-o locație în alta cu chartere și transferuri private, pentru a evita interacțiunile cu persoane netestate. Iar norme de distanțare socială și protecție vor fi respectate inclusiv în parcurile închise și la boxe.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -