O boală misterioasă face ravagii la US Open. Ce li se întâmplă jucătorilor la Flushing Meadows

DE Adrian Costin | Actualizat: 31.08.2023 - 18:21
Dominic Thiem s-a retras în turul doi aucând dureti abdominale Foto: Facebook

Medicii nu au reușit să explice ce stă în spatele problemelor medicale avute de mai mulți jucători, în presă speculându-se că ar putea fi vorba de o toxiinfecție alimentară.

SHARE

Mai mulți jucători s-au îmbolnăvit înainte sau în timpul US Open, astfel că am asistat la mai multe abandonuri notabile, dar și la câțiva jucători de top care au avut parte de meciuri foarte dificile din cauza faptuluică s-au simțit rău.

"Boala misterioasă care face ravagii la US Open 2023! Jucătorii se plâng că se simt rău", e titlul dat de TennisUpToDate, care analizează problemele avute de câțiva dintre jucătorii de top la Flushing Meadows.

O boală misterioasă face ravagii la US Open

Doctorii nu au reușit să explice ce stă în spatele problemelor medicale avute de mai mulți jucători, în presă speculându-se că ar putea fi vorba de o toxiinfecție alimentară. Cert e că foarte mulți jucători au avut probleme de sănătate, acestea fiind cauza unor abandonuri notabile, conform Eurosport.
 
Citește și: VIDEO Djokovici, amendă-record după ce și-a rupt racheta de nervi în finala de la Wimbledon
 
Fostul număr trei mondial, Dominic Thiem, care făcuse un meci excepțional în primul tur, cu Bublik, a trebuit în cele din urmă să se retragă din meciul său din turul doi împotriva americanului Ben Shelton. Fost câștigător la US Open, austriacul s-a plâns de dureri abdominale. De asemenea, a fost văzut vomitând înainte de începerea meciului.
Anterior, finlandezul Emil Ruusuvuori a abandonat competiția înaintea meciului său din primul tur împotriva rusului Andrey Rublev. Nordicul a anunțat că se simte foarte rău și nu își explică de ce, locul său pe tabloul principal fiind luat de francezul Cazaux.
 
De asemenea, americanul Christopher Eubanks s-a luptat cu greața și durerile abdominale în timpul meciului din turul doi cu francezul Benjamin Bonzi. Sfertfinalist la Wimbledon, americanul a cedat în cele din urmă cu 6-7, 6-2, 2-6, 6-7, evoluția sa fiind vădit influențată de starea precară.
 
Și pe tabloul feminin au fost jucătoare care au avut simptome similare, cea mai cunoscută fiind Ons Jabeur. 
 
Finalistă anul trecut la Flushing Meadows, tunisianca a avut nevoie de prelungiri în fiecare dintre cele două seturi jucate împotriva columbiencei Camila Osorio, jocul său fiind influențat de problemele de respirație și de greața resimțită. Numărul 5 WTA a acces în turul secund, dar acolo o așteaptă o confruntare foarte grea, cu una dintre starurile în ascensiune din WTA, Linda Noskova.
 
Dacă nu se va simți mai bine, Ons ar putea să aibă mari probleme în fața sportivei care în 2023 a jucat finale la Adelaide și Praga.
 
Cauzele acestor probleme nu au fost încă elucidate, dar cert e că foarte mulți jucători au acuzat că nu se simt bine. Surprizele pe bandă rulantă din primul tur (care au continuat ieri, în prima zi a turului secund) pot fi o consecință a acestor stări de rău, în contextul în care destui tenismeni de top au jucat mult sub nivelul obișnuit.
 
 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te