Minciunile MTS: bazin de înot, terenuri de handbal, baschet și volei la Stadionul Arcul de Triumf

DE Mihai Duță | Actualizat: 29.01.2021 - 14:41
Stadionul Arcul de Triumf este construit pntru a putea găzdui meciuri de rugby și fotbal Foto: INQUAM Photos/George Călin

Pentru a justifica înființarea Complexului Sportiv Arcul de Triumf, Ministerul Tineretului și Sportului a trecut în proiectul de hotărâre lucruri care nu există în realitate și nici în vreun proiect. Aceste date false fac însă parte dintr-un document oficial al statului român.

SHARE

În proiectul de Hotărâre prin care Ministerul Tineretului și Sportului vrea să înființeze Complexul Național Arcul de Triumf, în Secțiunea a 2-a, la capitolul Descrierea Situației Actuale regăsim următorul paragraf:

"Având în vedere faptul că modernizarea bazei sportive din București, bulevardul Mărăști, nr. 18-20, sector 1, va cuprinde pe lângă refacerea la standarde internaționale a stadionului  și terenurilor de antrenament și numeroase  construcții și instalații sportive cum ar fi săli de pregătire, vestiare, terenuri de tenis, de volei, handbal, bazin de înot, sală de ședințe, precum si spații de cazare si masă, fiind construite la standarde internaționale de pregătire a sportivilor, de care ar putea beneficia și sportivii loturilor naționale și olimpice de la multe discipline sportive, în vederea folosirii și administrării cât mai eficient a bazei materiale sportive aflată în administrare, Ministerul Tineretului și Sportului, intenționează  reorganizarea bazei sportive din b-dul Mărăști nr. 18-20, sector 1, București, sub forma unui complex sportiv național, potrivit dispozițiilor art. 80, alin. (10) din Legea educației fizice și sportului nr. 69/2000 cu modificările și completările ulterioare, cu denumirea Complexul Sportiv Național Arcul de Triumf”.

Citește și

Ministrul sportului căpușează Stadionul de Rugby Arcul de Triumf și-l transformă în hotel public

Care este realitatea

În primul rând, modernizare Stadionului Național de Rugby Arcul de Triumf a fost încheiată, ba mai mult, arena a fost și recepționată în decembrie anul trecut. Terenul, vestiarele, sălile de pregătire și spațiile de cazare sunt gata. 

Însă. bazinul de înot este, da fapt, o piscină de 1.40 m adâncime destinată exercițiilor de recuperare pentru sportivi.

Nici în realitate și nici în proiect nu există vreun teren de handbal, volei, baschet în cadrul Stadionului Național de Rugby Arcul de Triumf. Acesta este construit pentru a putea găzdui meciuri oficiale de rugby și fotbal.

În partea dinspre Comitetul Olimpic există, într-adevăr patru terenuri de tenis care însă nu îndeplinesc standardele pentru competiții internaționale, fiind folosite pentru antrenamente private.

Citește și

EXCLUSIV Documentele care arată destinația Stadionului de Rugby Arcul de Triumf

În mod evident, toate acestea au fost trecute doar pentru a se justifica denumirea de Complex Sportiv și a da aparența că aici se pot pregăti mai multe discipline.

Mai mult, în aceelași proiect de Hotărâre, MTS nu prevede pentru următorii 5 ani un buget pentru realizarea unui bazin de înot, nici nu ar avea unde, și nici pentru vreun teren de handbal, volei sau baschet. 

O astfel de inițiativă ar fi fost de înțeles dacă MTS ar fi inclus in acest Complex și Statdionul de altetism Iolanda Blaș Sotter și bazinele de înot la fosta bază Tineretului.

Nici vorbă de așa ceva, proiectul se referă strict la noua construcție a Stadionului de Rugby Arcul de Triumf căruia ar urma să i se schimbe denumirea ca să poată fi angajate 20 de persoane ce ar urma să consume 15 milioane de lei pe an, conform proiectului de hotărâre al MTS. 

Citește și

Minciunile MTS: bazin de înot, terenuri de handbal, baschet și volei la Stadionul Arcul de Triumf

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te