Jocurile Olimpice de la Tokyo. Luptă la propriu pentru medalii

DE Mihai Duță | Actualizat: 19.06.2021 - 10:11

România va fi reprezentată la Tokyo de cinci luptători: Alina Vuc (cat. 50 kg), Andreea Beatrice Ana (cat. 53 kg), Albert Saritov (cat. 97 kg - lupte libere), Alin Alexuc-Ciurariu (cat. 130 kg - lupte greco-romane) și Kriszta Tunde Incze (cat. 62 kg).

SHARE

Alina Vuc (27 de ani) - foto jos - a fost prima care s-a calificat, încă din 2019, după ce a câștigat medalia de argint la Campionatul Mondial de la Nur-Sultan (Kazah-stan), la categoria 50 kg.

Ea a participat la Jocurile Olimpice de la Rio. Este vicecampioană mondială (2017 și 2019) și vicecampioană europeană (2016, 2018).

Alina a început să practice luptele de când era în clasa a III-a. A văzut un afiș la școală și s-a dus să vadă cum e. Primul titlu de campioană națională l-a câștigat la copii, în 2007.

Apoi, prima medalie internațională a venit în 2010, când a câștigat medalia de bronz la Campionatul European de Cadeți.

Alina are în palmares și o medalie specială. Argintul câștigat de ea la Paris, în 2017, a fost și prima medalie din istoria luptelor feminine românești la un Campionat Mondial de Senioare. 

Andreea Beatrice Ana (cat. 53 kg) - foto sus -, Albert Saritov (cat. 97 kg - lupte libere) şi Alin Alexuc-Ciurariu (cat. 130 kg - lupte greco-romane) - foto jos - au obținut calificarea în urma rezultatelor de la turneul preolimpic de la Sofia din mai. Pentru aceasta era necesară atingerea finalei categoriei.

Andreea Ana este la prima participare la o ediție a Jocurilor Olimpice. Albert Saritov are în palmares medalia de bronz la JO de la Rio din 2016.

Pentru Alin Alexuc va fi a treia ediţie consecutivă a Jocurilor Olimpice, după Londra 2012 şi Rio 2016 (locul 5). 

Calificată după ce s-a retras Coreea de Nord

Sportiva română Kriszta Tunde Incze (cat. 62 kg) va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie-8 august) după ce Coreea de Nord a anunţat că nu va trimite sportivi la competiţia polisportivă din Japonia.

''Kriszta Incze va reprezenta România în Japonia! Republica Populară Democrată Coreeană a anunţat oficial că nu va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo, astfel încât locul următor în cadrul categoriei 62 kg, îi revine României!'', a anunţat Federaţia Română de Lupte.

____________________

Citește dosarul integral despre Jocurile Olimpice de la Tokyo

Sportivii români care merg la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Veteranii gimnasticii românești

Surpriza românească de la înot

Trei atlete din Kenya ar putea reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Speranțele boxului românesc

Speranțele cele mai mari se leagă de canotaj

____________________

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.