Înotătorul David Popovici (16 ani), elogiat de presa străină. Calificat în trei finale olimpice

DE Bianca Iosef | Actualizat: 30.07.2021 - 00:05
Înotătorul David Popovici (16 ani), elogiat de presa străină. Calificat în 3 dinale olimpice. Foto Getty Images

La doar 16 ani și prima participare la o olimpiadă, înotătorul David Popovici a reușit performanța de a se califica în trei finale. Presa sportivă internațonală a scris laudativ despre sportivul român, căruia îi văd un mare viitor.

SHARE

David Popovici a fost la un pas de a câștiga medalia de bronz la înot în cursa de 200m de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, la prima sa participare la olimpiadă.

Tânărul de 16 ani a ratat podiumul cu doar două sutimi. Brazilianul Fernando Scheffer a obținut locul al treilea cu un timp de 1:44:66, iar românului a fost la 1:44:68.

Joi, David Popovici s-a clasat pe locul 7 în finala probei de 100 m liber, joi, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, cu timpul de 48 sec 04/100. 

Mai are o șansă la medalie vineri, la proba de 50 m liber. 

Citește și: David Popovici, locul 7 în finala de la 100 m liber. Va concura și la 50 m liber

Presa sportivă din Franța și din Spania a elogiat reușitele înotătorului de numai 16 ani, care a reușit la prima sa olimpiadă să se califice în trei finale.

Publicația iberică AS a notat: „Popovici! Țineți minte acest nume!”.

„David Popovici va împlini 17 ani pe 15 septembrie. Este un copil în comparație cu giganții natației. Duncan Scott, Tom Dean sau Danas Rapsys sunt adevărați rechini în comparație cu David, dar românul înoată cu o naturalețe uimitoare, abia ridicându-și capul din apă. E ca și cum ar trăi pe fundul mării, în habitatul lui natural”, au scris jurnaliștii spanioli.

Presa din Spania a mai scris că performanța băiatului este și mai uimitoare având în vedere că „o stea s-a născut într-o țară atât de inospitalieră pentru înot cum este România”.

Mai ales că David Popovici s-a apucat de acest sport din întâmplare, la recomandarea unui medic, pentru recuperare. 

Fenomenul din România

Cei de la AS nu au fost singurii care au avut cuvinte de laudă la adresa românului. Publicația franceză L’Equipe l-a numit pe David Popovici „fenomenul din România”.

„Fenomenul din România, David Popovici, care are doar 16 ani, a terminat pe locul 4 în finală. Popovici l-a depășit pe campionul european Martin Malyutin”, a scris publicația franceză.

Americanul Caeleb Dressel, câștigătorul medaliei de aur de anul acesta în cursa de 100 m înot, a avut și el cuvinte de laudă la adresa lui David Popovici.

„Cu siguranță mi-a captat atenția, eu nu înotam atât de rapid la 16 ani. E impresionant cu adevărat ce face și cum se descurcă în apă.”

David Popovici s-a apucat de înot la recomandarea medicului pentru că ar fi avut niște probleme de sănătate, însă antrenorul său Adrian Rădulescu a văzut potențialul copilului.

România a fost reprezentată în bazinul de înot și de Robert Glință, care a reușit să obțină locul 8 în cursa de 100m.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te