Adi Mutu „emigrează” în Azerbaidjan. Îi ia locul lui Reghe, dat afară. La Rapid s-a întors Bergodi

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 13.07.2023 - 11:36
Adi Mutu „emigrează” în Azerbaidjan. Îi ia locul lui Reghe, dat afară. La rapid s-a întors Bergodi - Foto: Profimedia Images

Adi Mutu a plecat de la Rapid pentru a „emigra” în Azerbaidjan, la echipa Neftchi Baku, de unde antrenorul Laurențiu Reghecampf a fost dat afară, după ce formația a terminat pe locul 3 în campionat și a pierdut finala Cupei. Locul lui Mutu a fost luat de Cristiano Bergodi.

SHARE

Adrian Mutu a semnat un contract pe termen de doi ani cu echipa Neftchi Baku. „Briliantul” va debuta în calitate de antrenor la noua echipă într-un meci amical împotriva lui Fenerbahce, programat pentru data de 15 iulie.

Pe data de 27 iulie va avea loc primul joc oficial în turul 2 preliminar din Conference League, unde echipa lui Mutu va întâlni câștigătoarea meciului dintre Zeljeznicar Sarajevo și Dinamo Minsk, din primul tur.

Citește și: Bombă în fotbal: Nu doar FCSB a primit acceptul să joace în Ghencea. Cine va putea folosi stadionul

Până recent, echipa Neftchi Baku a fost condusă de antrenorul Laurențiu Reghecampf, însă acesta a fost demis după ce formația a terminat pe locul 3 în campionat și a pierdut finala Cupei.

„Adrian Mutu a fost numit antrenor principal al lui „Neftchi”.

La 11 iulie 2023, președintele Consiliului de Supraveghere al Clubului de Fotbal Profesionist „Neftchi” (PFK), președintele SOCAR, Rovshan Najaf, s-a întâlnit cu antrenorul român Adrian Mutu.

La întâlnire s-a făcut schimb de opinii despre situația actuală și obiectivele „Neftchi” PFK, iar așteptările cu privire la club au fost aduse în atenție. Ulterior, a fost semnat un contract pe doi ani cu antrenorul român Adrian Mutu.

Citește și: Cui aparţine palmaresul Craiovei Maxima. Instanţa a decis. Bucurie pentru unii, tăcere la alţii

După plecarea antrenorului principal Laurențiu Reghecampf și a asistenților săi la data de 21 iunie, s-au purtat negocieri cu o serie de candidați, iar acum s-a ajuns la o înțelegere cu un specialist cu cel mai înalt nivel, aptitudini și potențial, ale căror interese se suprapun cu cele ale clubului nostru.

Prezentarea noului antrenor principal în fața publicului va avea loc după ce conducerea clubului și membrii echipei revin din cantonament, urmând să aibă loc o conferință de presă în acest sens”, a anunțat Neftchi Baku, pe Instagram, relatează cancan.ro.

Cristiano Bergodi, la Rapid, în locul lui Mutu

După mai multe runde de negocieri, șefii Rapidului au decisă să-l aducă pe Cristiano Bergodi în locul lui Mutu.

Cristiano Bergodi a semnat un contract pe doi ani cu Rapid și este gata de noua sa aventură în Giulești. Italianul nu este însă la prima experiență pe banca formației giuleștene.

Bergodi a mai pregătit Rapidul în perioadele 2007 – 2008 şi 2014 – 2015, iar în primul mandat a câștigat Supercupa României.

De-a lungul carierei, el a mai antrenat echipe precum CFR Cluj, Modena, Pescara, Brescia, Sassuolo, FCSB, Universitatea Craiova și Sepsi. În ultimele două sezoane, cu formația din Sfântu Gheorghe a câștigat trei trofee, și anume două Cupe ale României şi o Supercupă.

La scurt timp după ce a fost anunțat oficial ca nou antrenor al echipei Rapid, Cristiano Bergodi a oferit și primele declarații. Italianul are ca obiectiv principal clasarea pe unul din primele trei locuri ale clasamentului din Superliga la finalul sezonului.

În plus, Cupa României este un alt obiectiv al antrenorului italian, câștigarea acestui trofeu asigurând participarea în Conference League. Totodată, Bergodi vrea ca echipa să aibă un stil de joc ofensiv și spectaculos, care să producă bucurie fanilor giuleșteni.

URMĂREŞTE-NE PE GOOGLE NEWS

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te