Handbal feminin: Danemarca - Norvegia şi Franţa - Croaţia, în semifinalele EURO 2020

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 16.12.2020 - 10:16
Foto: prosport.ro

Norvegia, clasată pe cinci la ediţia trecută, va înfrunta echipa gazdă, Danemarca, în timp ce Franţa, deţinătoarea titlului, va întâlni echipa revelaţie Croaţia, în semifinalele Campionatului European de handbal feminin - EURO 2020.

SHARE

Norvegia, rămasă fără un titlu internaţional de la cel continental cucerit în 2016, a dominat clar competiţia până acum, având victorii pe linie, şase în total, câştigând de fiecare dată la cel puţin şapte goluri, chiar şi în faţa campioanei mondiale en titre, Olanda. Norvegia a dispus marţi de Ungaria cu 32-21.

Norvegia, cu interul dreapta Nora Mork revenită aproape de forma sa maximă, are prima şansă în semifinala de vineri cu Danemarca, echipă care a obţinut marţi biletul pentru careul de aşi după o victorie clară, cu 30-23, în faţa Rusiei, vicecampioana europeană.

Danezele au avut patru goluri avans la pauză, 13-9, iar în partea secundă au reuşit să îşi consolideze avantajul de pe tabelă. Portarul Sandra Toft a avut din nou o evoluţie remarcabilă, cu 44% procentaj, Mie Hojlund a marcat 7 goluri, Mia Bidstrup şi Kristine Jorgensen, câte 4, Louise Burgaard şi Anne Mette Hansen, câte 3. De la rusoaice s-a remarcat Daria Dmitrieva, cu 9 goluri.

Franţa va fi favorită certă în semifinala cu Croaţia, după ce a dominat marţi seara Suedia, în meciul câştigat cu 31-25. Echipa antrenată de Olivier Krumbholz a lăsat impresia că nivelul său a crescut odată cu derularea competiţiei, iar valoarea băncii de rezerve, care permite numeroase rotaţii şi gestionare optimă fin punct de vedere fizic, o fac să fie o candidată serioasă la un nou titlu.

În meciul cu scandinavele, Franţa a făcut diferenţa în repriza secundă, după 14-14 la pauză. Estell Nze Minko a marcat 6 goluri, Alexandra Lacrabere 5, Pauline Coatanea 4, Aissatou Kouyate 4, Pauletta Foppa 4. Cea mai bună marcatoare a suedezelor a fost Isabelle Gullden, cu 5 reuşite, iar Jamina Robert şi Anna Lindqvist au reuşit câte 4 goluri.

Croaţia a profitat de debutul bun de competiţie, cu victorii contra Ungariei, Serbiei şi Olandei, câştigând şi meciul decisiv cu Germania, 23-20. Ana Debelic, cu 6 goluri, a fost cea mai bună marcatoare a croatelor, Camila Micijevic a înscris 4, iar Josipa Mamic şi Valentina Blazevic (Măgura Cisnădie) au reuşit fiecare 3 goluri. Portarul Tea Pijevic a făcut un meci mare, cu 16 parade (50%). Julia Maidhof s-a remarcat dela învinse, cu 9 goluri.

În meciul pentru locul al cincilea se vor confrunta Rusia, campioana olimpică en titre, vicecampioană europeană în 2018, şi Olanda, campioana mondială en titre şi medaliată cu bronz în 2018, informează Agerpres.

Grupa principală I
Danemarca - Rusia 30-23
Franţa - Suedia 31-25
Muntenegru - Spania 26-26

Clasament:
1. France 9 puncte
2. Danemarca 8
3. Rusia 7
4. Muntenegru 3
5. Spania 2
6. Suedia 1

Grupa principală II
Olanda - România 35-24
Croaţia - Germania 23-20
Norvegia - Ungaria 32-21

Clasament:
1. Norvegia 10 puncte
2. Croaţia 8
3. Olanda 6
4. Germania 4
5. Ungaria 2
6. România 0

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te