Pe site-ul competiței, este amintit faptul că mai mulți sportivi încă în activitate au fost campioni aici pe când erau doar copii.
„Trei legende care au ajuns să adune în total 28 de titluri de Grand Slam la simplu, toate într-o singură tragere la sorți. Adăugați-i pe Gael Monfils, Jo-Wilfried Tsonga, Marcos Baghdatis și Nicolas Almagro, iar retrospectiva ne spune că tabloul de simplu al juniorilor de băieți din 2003 de la Roland Garros a fost un adevărat who's who al unei mari generații de tenis.
Dacă am fi știut atunci ceea ce știm acum, fanii s-ar fi înghesuit în tribune pentru a-l vedea pe Djokovic intrând pentru prima dată într-un turneu de Grand Slam.
Prima - și singura - apariție a lui Djokovic pe un tablou de juniori de la Roland-Garros nu a durat mult. El a fost eliminat de fostul număr 48 mondial Daniel Gimeno-Traver în turul al treilea, după ce își câștigase locul pe tabloul principal prin calificări.
În final, câștigătorul titlului de simplu băieți la Paris în 2003 a fost Stan Wawrinka, cel care l-a învins în finală pe americanul Brian Baker. 12 ani mai târziu, elvețianul a devenit doar al treilea om care deține atât titlul la juniori, cât și pe cel de simplu profesionist la Paris. În 2015, l-a învins în finală pe nimeni altul decât Djokovic”, scriu autorii.
Dacă Djokovic nu va avea apariții bune la Roland Garros în competiția juniorilor, Halep va triumfa, iar autorii amintesc acest lucru.
„Wawrinka se alătură lui Ivan Lendl și Mats Wilander pe listă, în timp ce alte cinci femei - Mima Jausovec, Hana Mandlikova, Jennifer Capriati, Justine Henin și Simona Halep - au câștigat titluri de simplu la juniori și seniori la feminin.
"A fost cu mult timp în urmă, asta e sigur, dar a fost o experiență extraordinară pentru mine", a declarat Wawrinka. "A fost primul și singurul meu Grand Slam ca junior și l-am câștigat aici", spun autorii.
Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) i-a adus, în luna mai, o nouă acuzație extrem de gravă Simonei Halep. Sportiva acordase, de curând, un interviu în care s-a plâns că nu i se dă dreptul la apărare tocmai de către ITIA.
„Agenția Internațională de Integritate a Tenisului confirmă că jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost acuzată de o încălcare suplimentară și separată a Programului anti-doping din tenis”, a transmis ITIA.
Citește și: Persoana ce o ține pe Halep suspendată, scandal uriaș. Ajută sportivi să trișeze la teste antidoping
ITIA spune că Halep a încălcat Programul anti-doping de tenis (TADP), fiind prinsă cu nereguli în pașaportul biologic.
Pașaportul biologic este o metodă prin care organizațiile anti-doping monitorizează diferiți parametri ai sângelui în timp, pentru a identifica potențialele nereguli anti-doping. Dacă valorile măsurate din sânge de-a lungul timpului ies din parametrii normali ai sportivului - „iregularități în pașaportul biologic”, atunci e un semnal că acesta ar fi putut apela la substanțe interzise.
Citește și: Simona Halep, încă o acuzație de dopaj. Sângele nu era în parametrii normali. Cum se apără sportiva