Francezii știu cum poate reveni Halep pe teren în 3 săptămâni. „Se produce o răsturnare de situație”

DE Alex Darvari | Actualizat: 28.12.2022 - 17:08
Simona Halep - Foto: Facebook

Tot mai multe surse vorbesc despre posibilitatea uluitoare ca Simona Halep să fie invitată la Australian Open urmare a ridicării suspendării de către Agenția Mondială Antidoping.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

Roxadustat este un inhibitor al HIF prolitil-hidroxilază care crește producția endogenă de eritropoietină și stimulează producția de hemoglobină și de globule roșii.

Citește și: Informație - șoc din Spania: Simona Halep va fi suspendată doi ani. „Nu va mai reveni pe teren”

 Halep a fost suspendată de Federația de Tenis și riscă o suspendare finală de 4 ani.

Citește și: Șansă pentru Halep. Confirmare că ar fi putut consuma carne contaminată. Steroizii din vaci de vină?

Anunțul care schimbă totul

Avocații lui Halep au cerut să fie audiați alături de Simona pentru ca procedurile să poată fi accelerate.

Scopul lor este să prezinte piesele care o vor exonera pe jucătoarea română și, astfel, să îi permită să solicite un wild card pentru Australian Open, care începe pe 13 ianuarie.

Dacă se va întâmpla acest lucru, ar fi o răsturnare de situație în acest "caz" în care Simona a susținut întotdeauna că este nevinovată, scrie welovetennis.fr

Halep e deja la Londra

Simona Halep este la Londra unde avocații ei au forțat ridicarea suspendării pe termen nelimitat, astfel ca Simona să primească wild card la Australian Open! „Dosarul nevinovației este imbatabil ca argumentație”, bagă mâna în foc coordonatorul juriștilor angajați de Halep.

Juriștii româno-francezi angajați de Halep au cerut ridicarea suspendării pe termen nelimitat astfel încât Simona să poată primi unul dintre cele 7 wild carduri rămase pentru Australian Open după ce Venus Williams a fost prima care a beneficiat de o astfel de “invitație”.

Audierea Simonei va fi programată, cel mai devreme în prima săptămână din ianuarie 2023.

Cristian Jura, un judecător român care lucrează la Curtea de Arbitraj pentru Sport, a dezvăluit că Simona Halep a făcut un pas important în vederea ridicării suspendării pentru doping. Halep a identificat sursa Roxadustat pentru care a fost testată pozitiv printre suplimentele pe care le folosea.

Citește și: Ipoteză halucinantă. Halep ar fi putut consuma mâncare contaminată la US Open. Ce aliment este vizat

În mod esențial, s-a constatat că substanța se află într-un supliment fără etichetare adecvată. Deși Roxadustat este un medicament eliberat pe bază de rețetă, formula fiind publică, există producători care nu respectă formula. Sursa citată mai spune că există producători fără scrupule care, pentru a face bani și pentru ca suplimentele să fie eficiente și cerute pe piață, nu scriu pe prospect că ar conține Roxadustat.

A consumat un produs infectat

 

„Se pare că a fost identificată metoda prin care Roxadustat a pătruns în corpul sportivului, și anume prin ingerarea unui supliment alimentar contaminat... Produsul contaminat este un produs care conține o substanță interzisă, fără ca aceasta să fie specificată pe eticheta produsului sau în informații accesibile printr-o căutare rezonabilă pe Internet”, a spus Jura.

Cum se ridică suspendarea

Suspendarea poate fi redusă sau chiar anulată dacă sunt îndeplinite cumulativ cele două condiții prevăzute de Codul Mondial Antidoping: să se stabilească foarte clar modul în care substanța a pătruns în organism și lipsa de intenție a sportivului de a lua substanța interzisă pentru a se îmbunătăți. performanta sportiva.

Una dintre condiții a fost îndeplinită, s-a stabilit clar modul în care substanța a intrat în corpul sportivului. De asemenea, sportivul trebuie să dovedească lipsa de vinovăție sau, în anumite condiții, neglijența dar nu din partea ei. Adică sportivul sau altă persoană trebuie să demonstreze că Simona nu a știut sau bănuit că a folosit sau i s-au administrat substanțe interzise 

Simona Halep ar putea avea suspendarea provizorie ridicată după o audiere în fața Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului, spune americanii.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te