FOTO Cât costă prima mașină supersport complet integral de o echipă românească. Va concura și în GT4

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 28.06.2022 - 14:24

Realizat complet de către o echipă românească, acest concept are ca scop inovarea industriei auto de performanță și fabricarea în serie.

SHARE

LP:One Motor a lansat oficial designul primei mașini de curse din segmentul GT4, design care va intra în producție în viitorul apropiat.

Citește și: VIDEO Cine e polițistul de la Rutieră care s-a filmat când refuza șpăgi de sute de euro de la șoferi

Brandul de debut provoacă industria auto din România cu un model de mașină definit de performanță, putere și unicitate. Realizat complet de către o echipă românească, acest concept are ca scop inovarea industriei auto de performanță și fabricarea în serie.

Citește și: VIDEO "Regina din Madrid", văduvă de interlop, prima șefă româncă de clan mafiot, închisă în Spania

Câte mașini au fost comandate deja

În momentul actual compania înregistrează un număr de 5 precomenzi. Echipele de curse din țară și reprezentanții lor se alătură conceptului ASERA GT4, echipe ce au luat în considerare achiziționarea modelului de debut.

Citește și: Viața de lux a româncei care era proxeneta șefă din Northampton și Birmigham: F... me, I'm brilliant

În primul an de producție, LP:One Motor are în vizor  producerea a 12 modele de Asera GT4, dintre care 10 vor fi disponibile pentru vânzare.

În anul 2 de producție își propun să păstreze același număr de modele GT4, însă, producția va ajunge la 30 de modele omologabile pentru drumuri publice, iar anual numărul va crește  până la 100 de modele, fiind păstrată ideea de producție în serie limitată.

Motor de 550 de cai putere

Modelul LP:One Asera va folosi motorul cu ardere internă 2.9 V6 TFSI pus la dispoziție de către divizia Audi Sport, fiind optim pentru cerințele necesare atât în competițiile pe circuit, cât și pe drumurile publice. Acesta va primi un mic salt în performanță peste varianta de fabrică, cu o putere ce atinge 550 de cai și 720 Nm, pentru a obține raportul ideal de 1 la 2 între putere și greutatea mașinii.

Modelul ASERA GT4 este conceput încă de la început pentru motorsport, ceea ce îi oferă o construcție concentrată pe performanță.Minimul greutății asigură un avantaj competitiv puternic, îmbunătățind accelerația, manevrabilitate în viraje și reducerea distanței de frânare. De asemenea costul consumabilelor se reduce semnificativ,  fiind ideală pentru echipele de motorsport, oferind un cost de rulare scăzut. Conceptul atinge un total de 180.000 Euro, ceea ce face ca mașina să se claseze în segmentul de preț atrăgător în lumea sportului auto.

,,Nu ne dorim să fim un alt brand în GT4, obiectivul nostru este să câștigăm cursele din campionatul European, având o construcție specifică, integrând un nou concept în competițiile internaționale. Modelul GT4 este rampa noastră de lansare în lumea auto, ulterior vizăm și producția pentru modele omologabile de stradă. Privim viitorul cu dezvoltarea de noi modele cu propulsie pe hidrogen și electric”, a declarat Andrei Ungureanu, CEO și co-fondator LP:One Motor.

Noile investiții vor susține viziunea brandului LP:One Motor prin dezvoltarea industriei auto din România, obiectivul fiind ca țara să ajungă pe harta producătorilor de automobile de performanță din întreaga lume. LP:One dorește să ofere clienților o mașină cu care pot concura la nivel înalt împotriva marilor branduri din industrie, țintind locul 1, iar în anul doi să poată transpună performanțele acestui concept pe modelele de serie, fabricate în serie limitată. Cu ajutorul know-how-ului tehnologic și operațional al noilor parteneri, au reușit să completeze echipa și să atragă oameni extraordinari care fac posibilă această poveste de succes.

Întregul brand este susținut și dezvoltat de către o echipă de tineri a căror perseverență și ambiție depășesc limitele generației actuale. Mașina ASERA GT4 ia naștere datorită dedicării zilnice, obiectivul fiind unul concis: o mașină complet nouă în completarea seriei de competiție GT4. Echipa este întregită de către cei șapte mentori, ingineri din domeniul auto și antreprenori, a căror experiență se pliază perfect asupra conceptului LP:One Motor. Brandului s-au alăturat și firme de mare anvergură: WILLI MOTORSPORT, SIN CARS, AUDI SPORT, CSP DESIGN, DOJO MOTORSPORT, ALTEN, DEMON TWEEKS și  SCULPTRONIX.

Potențialul românesc

,,Propunerea lui Andrei,  arată încă odată că România are potențial și asta datorită tinerilor inovativi și serioși. Vom ajunge destul de repede  să arătăm că România este puternică și e pe drumul cel bun și asta numai cu ajutorul tinerilor, inspirați și de românii excepționali din istoria noastră.

LP:One Motor nu este decât un brand auto care va depăși multe din performanțele sportului auto, dar este și brandul ce poate  oferi României un aer pur de învingător, legat de o industrie vibrantă în care avem ce demonstra. Susțin  ideile spectaculoase  și inovațiile, sunt alături de antreprenorii români din toată lumea, de tânăra generație, pentru că prin ceea ce realizează avem marea șansă să ne dezvoltăm, să ne croim o soartă pe măsura talentului și credinței noastre. Îndemn toți românii de aici și de pretutindeni să le ofere încrederea și susținerea pentru a dovedi lumii întregi de ce suntem în stare. Tinerii au nevoie de experiența noastră, de anii pe care i-am investit în domeniile ce ne reprezintă și ei vor fi încununarea istoriei noastre strălucite ”, a declarat Marius Bostan , mentor LP:One Motor.

Planul de viitor al echipei se bazează pe producția modelelor de curse Asera GT4, fabricarea lor fiind realizată manual. Totodată, viitorul presupune și comercializarea mașinilor omologate pentru GT4, destinate diferitelor echipe de motorsport. Andrei Ungureanu își propune participarea în cadrul curselor internaționale de GT4, campionat de mașini sport creat și organizat de către SRO Motorsports Group. Notorietatea brandului va fi amplificată prin campionatele monomarcă, cel mai eficient mod prin care un brand nou are posibilitatea de a se remarca în industria auto.

Născut dintr-o idee revoluționară și condus de defectele concurenței, proiectul LP:One Motor se pliază perfect pe cererea de piață actuală. Motivația proiectului este de a îmbunătăți și de a stabili legătura esențială dintre motor și pasiunea șoferului pentru mașini autentice, asigurând o relație pe termen lung în deplină siguranță. Pentru mai multe informații, puteți accesa https://lponemotor.com.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.