FOTO Daniel Onoriu, despre cum a „depășit” moartea după 55 de zile de comă: „Am fost cusut în nări”

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 21.10.2022 - 18:45
Daniel Onoriu, la SAB 2022 / Foto: Daniel Onoriu
Daniel Onoriu / Foto: Instagram

Ceea ce ar fi trebuit să fie o banală operație de micșorare a stomacului s-a transformat într-o adevărată „cursă a vieții” pentru binecunoscutul pilot român de raliuri Daniel Onoriu. El a reușit să „depășească” moartea după 55 de zile de comă și acum vrea să se întoarcă la volan.

SHARE

După o operație nereușită de micșorare a stomacului, efectuată în 2021 la o reputată clinică privată din Turcia, pilotul Daniel Onoriu, campion național la viteză în coastă și motociclism viteză, a fost la un pas de moarte. 

„Ono”, cum este cunoscut pilotul în motorsport, nepotul celebrei Gabi Luncă și a marelui acordeonist Ion Onoriu, a stat nu mai puțin de 55 de zile în comă indusă și, apoi, 4 luni în pat la Terapie Intensivă, în România, după ce a fost reoperat.

”S-a dus pentru un bine la spital, nu s-a gândit că îi vor face treaba asta. A pierdut 4 litri de sânge, 2 pe gură și 2 i-au găsit împrăștiați când l-au tăiat pe burtă, a făcut septicemie, e o stare critică pentru el.

S-a făcut o comisie cu toți medicii să vadă dacă îl bagă într-o nouă intervenție, că nici nu e normal să stea intubat atâtea zile și într-o comă indusă, așteptăm să vedem ce spun după comisia asta, nu poate fi nici transferat într-o altă țară pentru că nu suportă transfer într-o altă țară, e foarte grav”, a explicat, la vremea respectivă, soția pilotului, Isabela Onoriu.

Citește și: VIDEO Rusoaica Nataliya Kuznetsova, cea mai musculoasă femeie din lume. Are 125 kg. Ce mănâncă

Apoi, „Ono” a fost stabilizat și transferat la București, unde a fost operat din nou. 

”Trecem printr-o perioadă extrem de dificilă, nu dificilă, foarte dificilă, tot ce ne dorim e ca Daniel să se facă bine cât mai repede (...) L-au reoperat și au găsit un dezastru la operație, era măcelărit. Așa s-au exprimat când l-au deschis, ceea ce i-au făcut medicii din Turcia, au rămas șocați, au făcut tot ce e omenește posibil ca să-l țină în viață. El e în viață datorită medicilor. I-au atins o venă principală în Turcia la pancreas, iar aia a sângerat încontinuu”, a spus Isabela Onoriu, după cea de-a doua operație suferită de pilot.

Citește și: VIDEO Noul BMW XM, în avanpremieră la București. 15 români au comandat fără să-l vadă. Preț 170.000€

Daniel Onoriu, despre cum a „depășit” moartea: „Am fost cusut în nări”

Daniel Onoriu a reușit să „depășescă” moartea, deși medicii nu-i dădeau prea multe șanse, iar recent a povestit pe Instagram prin ce a trecut și a anunțat că vrea să se întoarcă la volan și să devină campion european la Viteză în Coastă. 

„Asta inseamna 55 de zile in coma si 4 luni in pat la terapie intensiva!

Asta inseamna sa fii copil iubit de Dumnezeu si protejat de el insusi!

Sunteti milioane de oameni care v ati rugat la Dumnezeu pentru viata mea iar el mi a dat viata!

Va multumesc familia mea si tuturor care ati donat sange! Va multumesc ca ma iubiti si ca va pasat de mine... nu am vrut sa postez pozele astea dar le postez pentru ca vreau sa va arat tuturor prin ce chinuri cumplite am trecut din cauza medicului turc care ma maltratat! Am fost cusut in nari ca sa mi tina furtunul care scotea puroi! Luam 9 antibiotice pe zi iar unul din ele costa 1000 euro! Am fost mort 99.9% dar Dumnezeu mi a dat viata!

Nu stiti cat am plans cand am vazut in primele zile cand ma vedeam ...

Dumnezeul meu! Te iubesc din toata inima mea si o sa te laud oriunde ma voi duce toata viata mea tuturor oamenilor care ma vor auzi!

SHARE sa vada toata lumea si sa nu faca ca mine!

Amin ❤️❤️❤️”, a postat Daniel Onoriu, pe contul său de Instagram, alături de o serie de fotografii șocante de pe patul de spital. 

„În urmă cu 99 de zile eram un tip normal (...) Un simplu scroll pe Facebook și o reclamă la o clinică mi-a captat atenția”

“În urmă cu 99 de zile eram un tip normal, cu vise și speranțe și planuri de viitor. Toată viața am fost activ, sportiv, dar și pofticios. Credeam că doar cele câteva kilograme în plus pe care le aveam erau singura mea problemă. Am ales cea mai ‘simplă’ și ‘la modă’ metodă de slăbire: gastric sleeve (operație de micșorare a stomacului).

Nici prin gând nu îmi trecea că am să intru în tragedia vieții mele. Am mai trecut prin încercări, dar incomparabil cu această cumpănă. Nu există scară de măsurare sau termen de comparație!

Un simplu scroll pe Facebook și o reclamă la o clinică mi-a captat atenția. Următoarea zi, aveam și programare stabilită acolo. Se pare că hotărârile de moment nu sunt întotdeauna cele mai înțelepte!

Pe lângă faptul că plătești cu sume mari de bani, poți să plătești chiar și cu viața! Nu știu a cui a fost vina! A mea, că am avut încredere sau a medicului ce m-a operat (măcelărit).

Azi sunt aici! Printre voi: familie, prieteni, oameni! Azi și mereu am să vă mulțumesc! Pentru susținerea voastră în rugăciuni și gânduri bune. Pentru că ați mers și donat sânge, pentru că v-ați interesat de starea mea de sănătate! Ce vă doresc? Să nu treceți prin ce am trecut eu și familia mea și multă sănătate!”, a povestit Daniel Onoriu, pe pagina sa de Facebook.

„Ono” și-a setat un nou obiectiv: Campion European de Viteză în Coastă

„Raport medical făcut zilele trecute!

Dacă ei au scris asta înseamnă că știu ei ceva, după 55 de zile în comă cum să fiu altfel?

Sunt un om bolnav fraților dar îi mulțumesc lui Dumnezeu că trăiesc, restul sunt detalii care contează atât de puțîn și care se pot vindecă în timp!

Eu am aceeași dragoste pentru curse sau poate chiar mai mare, am fost mulți ani trist pentru că nici un sponsor nu a vrut să investească în mine, am cheltuit 1.5 mil euro în carieră mea dar am și apărut în ziare sau la TV mai mult decât toți piloțîi la un loc.

Acum sunt în discuțîi cu oameni extrem de importanți care mi au promis sprijin financiar dar am avut atât de multe promisiuni încât nu prea mai cred în nimic!

Obiectivul meu e acela de a fi Campion European de Viteză în Coastă, probabil că o să spuneți că nu pot sau că e imposibil dar la fel spuneați și când am debutat în România că o să mă bată toți dar eu mi am văzut de antrenamentele mele și am obținut locul 1 din prima!

Am soluția, am dorința, am talent, am palmares așa că dacă Dumnezeu îmi da și bani va spun 100% că o să câștig și titlul de Campion European 2023!”, a scris Daniel Onoriu într-o altă postare pe Instagram.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te