Formula 1, MP Canada: Hamilton i-a luat fața lui Vettel cu binecuvântarea comisarilor

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 10.06.2019 - 00:48

Sebastian Vettel a plecat din Pole, a condus toată cursa, a trecut primul linia de sosire, dar Marele Premiu al Canadei a fost câștigat de Lewis Hamilton.

SHARE

După șase curse dominate autoritar de piloții Mercedes, Pole-ul lui Vettel și cea de-a treia poziție pe grila de start din Canada a coechipierului său Charles Leclerc anunțau că, în sfârșit, Ferrari revine în cărți și va pune probleme ”săgeților argintii”. Și, așa a fost și în cursa de pe circuitul Gilles Villeneuve din Montreal.

Vettel a plecat bine și până pe la jumătatea cursei rula cu un avand de circa trei secunde în fața lui Hamilton. Campionul en titre a început să forțeze după schimbarea pneurilor și s-a apropiat la sub o secundă de german.

Sub presiune, Vettel a greșit pe virajul 3-4 în turul 48, abordând agresiv un vibrator care l-a făcut să iasă puțin în decor cu roțile de pe partea stângă. Pentru a readuce monopostul în pistă și a evita să lovească parapeții, Vettel a făcut câteva manevre intuitive într-o fracțiune de secundă. Dar, cum Hamilton rula la aspirație, britanicul a fost nevoit să frâneze pentru a evita un accident. Comisarii de cursă au considerat, însă, că Vettel l-a șicanat pe Hamilton și i-au dat o penalizare de cinci secunde. Prin urmare, deși germanul a trecut primul linia de sosire, Lewis Hamilton a fost declarat, destul de controversat, câștigător.

Vettel a urcat pe cea de-a doua treaptă a podiumului, iar lâgă el, pe cea de-a treia, cel de-al doilea Ferrari condus de Leclerc.

Cursa de la Montreal nu a fost numai despre Vettel și Hamilton. Valtteri Bottas (Mercedes) a terminat pe patru, dar duelul său Daniel Ricciardo (Renault), care a durat tururi bune, a fost spectaculos. De asemenea, merită menționată performanța lui Max Verstappen. După ce a ratat cea de-a treia sesiune de calificări, pilotul Red Bull a mers la limită 49 de tururi cu același set de pneuri și a reușit să urce pe locul cinci la final.

Clasament Marele Premiu al Canadei

Clasamentul general al piloţilor (Top 10)
1. Lewis Hamilton - 162 puncte
2. Valtteri Bottas - 133
3. Sebastian Vettel - 100
4. Max Verstappen - 88
5. Charles Leclerc - 72
6. Pierre Gasly - 36
7. Carlos Sainz Jr - 18
8. Daniel Ricciardo - 16
9. Kevin Magnussen - 14
10. Sergio Perez - 13

Clasamentul general al constructorilor (Top 5)
1. Mercedes - 295 puncte
2. Ferrari - 172
3. Red Bull-Honda - 123
4. McLaren-Renault - 30
5. Renault - 28

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -