FORMULA 1 Lewis Hamilton l-a egalat pe Fangio și calcă pe urmele lui Schumacher

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 29.10.2018 - 14:54

Lewis Hamilton a terminat Marele Premiu al Mexicul cu patru, dar a intrat în clubul select al campionilor, egalându-l pe Juan Manuel Fangio, cu cinci titluri mondiale. Sezonul viitor, Hamilton, pornește, astfel, pe urmele septuplului campion mondial Michael Schumacher.

SHARE

Începutul campionatului de Formula 1 2018 a fost a lui Sebastian Vettel și Ferrari. Însă, Lewis Hamilton a mers aproape fără greșeală, germanul și-a mai pierdut cumpătul în duelurile cu Max Verstappen, monopostul Mercedes a evoluat constant, iar britanicul a devenit, matematic, cvintuplu campion mondial, cu două curse înainte de sfârșitul sezonului. Indiferent de poziția pe care va termina Vettel în Brazilia și Abu Dhabi, punctele acumulate nu vor mai conta decât pentru titlul constructorilor, unde tot matematica arată că Ferrari mai are încă o șansă să învingă Mercedes, ecartul dintre cele două echipe fiind de 50 de puncte în momentul de față (Mercedes 585 puncte vs. Ferrari 530 puncte). 

De asemenea, Hamilton, în vârstă de 33 de ani, are sub accelerație și doborârea altor recorduri. Cel puțin până în 2020, este sub contract cu Mercedes. Britanicul este deja recordman-ul Pole Position-urilor, cu 81 de plecări de pe prima poziție a grilei. Pe locul doi, e Michael Schumacher, cu 68. Schumi este, însă, în continuare pe locul întâi la numărul de victorii,  cu 91, în timp ce Hamilton a acumulat 71 de victorii în cariera sa în F1 începută în 2007. 

Unu din șapte în Mexic

Știind că pe orice poziție din primele șapte ar termina în Mexic va deveni campion mondial, Lewis Hamilton nu s-a bătut în Mexic. Daniel Ricciardo a obținut Pole-ul, dar a plecat prost, iar Verstappen și Hamilton i-au luat imediat fața. Max s-a detașat repede, iar Vettel l-a depășit pe  Ricciardo și pe Hamilton, înainte de a opri la standuri pentru primul schimb de pneuri, în încercarea de a se agăța de o mică speranță la titlu. Și Ricciardo a trecut de Hamilton, după ce britanicul a tăiat primul viraj din cauza pneurilor uzate. 

Apoi, piloții au făcut cea cel de-al doile schimb de pneuri, mai puțin Ricciardo și Raikkonen. Max Verstappen și-a conservat prima poziție în fața lui Ricciardo, Vettel, Raikkonen, Hamilton și Bottas. Vettel s-a apropiat de Ricciardo, dar nu a fost nevoie să-l depășească, acest fiind trădat de o defecțiune tehnică. În pistă a ”intrat” Safety-Car-ul virtual, dar clasamentul nu s-a mai schimbat până la final, pe  podium urcând Verstappen, Vettel și Raikkonen. 


Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -