Federația Română de Rugby: Ne vom antrena în fața Guvernului. MTS vrea să ne naționalizeze stadionul

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 28.01.2021 - 20:31
Stadionul de Rugby Arcul de Triumf a fost inaugurat în decembrie în prezența lui Ludovic Orban care a promis că acolo va rămâne casa rugby-ului. Acum vrea și Novak să-l inaugureze, dar să-l și ia cu totul Foto: INQUAM Photos/George Călin

Ministerul Tineretului și Sportului vrea să-și treacă în proprietate Stadionul de Rugby Arcul de Triumf și să-l transforme în Complexul Nașionael Arcul de Triumf ce ar urma să aibă 20 de angajați care să consume 15 milioane de lei pe an.

SHARE

Ministerul Tineretului și Sportului a pus în dezbatere publică o hotărâre prin care se înființează Complexul Național Arcul de Triumf exact pe structura actualului Stadion de Rugby. 

În proiectul de hotărâre al MTS se vorbește și despre un bazin de înot care, în realitate este o piscină pentru recuperare, dar și despre terenuri de volei, bachet și handbal care nu există. 

Una peste alta, MTS vrea să înființeze o structură organizatorică ce urmează să consume 15 milioane de lei anual. 

Citește și

Ministrul sportului căpușează Stadionul de Rugby Arcul de Triumf și-l transformă în hotel public

"Federaţia Română de Rugby a luat act de propunerea Ministerului Tineretului şi Sportului de a lansa în dezbatere publică proiectul de hotărâre de guvern privind trecerea Stadionului Naţional de Rugby Arcul de Triumf în folosinţă exclusivă a Ministerului Tineretului şi Sportului. Suntem de-a dreptul consternaţi de această poziţionare şi vom lua toate măsurile legale şi umane pentru a evita această noua naţionalizare pusă la cale de MTS. Îi asigurăm pe toţi cei care nu vor să ţină cont de documente şi de istoria de peste 108 ani, că nu vom capitula şi vom lupta pentru stadionul nostru", se arată în comunicatul FRR.

"Pe scurt, Federaţia Română de Rugby a oferit terenul pe care se joacă rugby din 1913, şi-a demolat singură vechiul Stadion Naţional de Rugby Arcul de Triumf, a semnat un protocol cu MTS prin care stadionul revine Federaţiei Române de Rugby la finalul lucrărilor şi a fost asigurată ca va primi stadionul înapoi. Acum cineva, care nu a avut vreo implicare în acest proiect, vine, la final, şi doreşte să schimbe tot", se adaugă în comunicat.

FRR speră ca noul ministrul Eduard Novak îi va reda dreptul de folosinţă gratuită pe 49 de ani. "Sperăm că domnul ministru Novak va respecta documentele, tradiţia şi istoria sportului nostru şi va reda dreptul de folosinţă gratuită pe 49 de ani Federaţiei Române de Rugby. Nu credem ca domnul Novak va încerca să se situeze deasupra deciziei Regelui Carol şi primarului Grigore Gheorghe Cantacuzino care au dat acest teren pentru rugby. Speram să nu fie părtaş la o asemenea pagina de ruşine a sportului românesc", mai menţionează FRR.


Federația Română de Rugby va merge și în instanță 


"Probabil vom ajunge în instanţă sau vom merge până acolo încât vom face antrenamentele în faţa Guvernului şi a MTS. Altfel, ne pregătim pentru meciurile de calificare la Cupa Mondială. Pe unde apucăm. Trei terenuri de rugby, casa acestui sport stau goale şi aşteaptă finalizarea documentelor. Iar prioritatea MTS este să lanseze o dezbatere publică despre cum doreşte să ia ceva ce nu este al său?! Evident, pentru că ne exercităm dreptul la opinie şi nu acceptăm să ne fie încălcată istoria şi documentele noastre, ne aşteptăm sa fim sancţionaţi", afirmă oficialii FRR.

La 4 decembrie 2020 a avut loc recepţia proiectului de investiţii Stadionul Arcul de Triumf, realizat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, prin Compania Naţională de Investiţii. La acest eveniment au participat printre alţii premierul Ludovic Orban, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ştefan, ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, consilierul onorific al premierului pentru organizarea EURO 2020, Gheorghe Popescu, preşedintele COSR, Mihai Covaliu, şi preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te