FCSB a îngenuncheat Craiova, în Bănie, scor 3-0. Antrenorul Ivaylo Petev are demisia în sertar.

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 29.01.2024 - 08:49
FCSB a îngenunchiat Craiova în Bănie, scor 3-0. Antrenorul Ivaylo Petev are demisia în sertar - Foto: sport.ro

FCSB a îngenuncheat Universitatea Craiova, în Bănie, cu scorul de 3-0 (1-0), și e lider Superliga României cu 11 puncte avans. Antrenorul craiovenilor, Ivaylo Petev, a declarat după meci că, „Dacă problema e la mine, mâine plec”.

SHARE

Echipa bucureşteană FCSB a învins duminică seara, în deplasare, scor 3-0, formaţia Universitatea Craiova, într-un meci din etapa a 23-a a Superligii.

FCSB a îngenuncheat Craiova, în Bănie, scor 3-0

Meciul a început cu un incident la tribuna a II-a, acolo unde un suporter al oltenilor s-a accidentat şi a fost nevoie de intervenţia ambulanţei.

Pe teren, Târnovanu a intervenit în minutul 25 la şutul lui Mitriţă, iar Băluţă a trimis peste poarta gazdelor în minutul 36.

Deschiderea scorului a venit dintr-un penalti acordat de Marcel Bîrsan, după sesizarea VAR, în prelungirile primei reprize. Zajkov a atins balonul cu mâna în propria suprafţă de pedeapsă şi Olaru a marcat cel de-al 14-lea său gol stagional, transformând penaltyul.

Citește și: VIDEO Derby-ul Dinamo - Rapid: „Câinii roșii” au luat bătaie, scor 1-2, deși s-au mișcat mai bine

FCSB a majorat scorul în minutul 50, prin Florinel Coman, iar Miculescu a profitat de greşeala lui Bancu, din minutul 84, a recuperat balonul, a pătruns şi a şutat din afara careului, stabilind scorul final.

Echipa bucureşteană s-a impus cu 3-0, ajungând la 50 de puncte şi fiind lider detaşat în clasament. Universitatea Craiova este pe locul 5, cu 34 de puncte, informează News.ro.

Antrenorul Ivaylo Petev are demisia în sertar

După meci, întrebat dacă simte că postul său este amenințat de rezultatele slabe ale echipei, antrenorul Craiovei, Ivaylo Petev, a declarat că „dacă problema e la mine, mâine plec”.

”Nu sunt mulțumit de dorința arătată de jucători. Nu pot să spun că nu au luptat. Arbitrul le-a făcut cadou un gol, iar noi alte două. În prima parte am avut o situație foarte periculoasă, dar din păcate nu am reușit să marcăm. Am primit goluri în cele mai rele momente ale meciului și a fost foarte greu să mai revenim de la 0-2.

Am încercat, dar nu am reușit. Rezultatul e prea sever, dar asta e. Nu a fost rea tactica, am avut stabilitate, dar cartonașele galbene primite m-au făcut să schimb la pauză. În aceste meciuri, noi am făcut cadouri adversarilor. Acest lucru trebuie să-l lucrăm, jocul în apărare.

(n.r.- dacă se gândește la demitere) Nu! Dacă problema e la mine, mâine plec. Nu e prima dată, și arbitrajul a avut un rol în înfrângerea noastră”, a spus Petev, potrivit Sport.ro.

Citește și: VIDEO Un arbitru de fotbal, fugărit de un suporter pe tot terenul după o decizie controversată

În același timp, însă, patronul Craiovei, Mihai Rotaru, a transmis că nu se pune problema înlocuirii lui Ivaylo Petev, în ciuda pasei proaste în care se află echipa sa.

”Ne așteptam la mai mult, suntem frustrați, eu consider că nu au fost mai buni decât noi. A fost un penalty, erau contre, nu cunosc un caz la fel, mă uit la fotbal european, mă uit la Premier League, nu am văzut un penalty la fel. Consider că trebuie să comparăm mere cu mere.

Am avut un galben corect la Badelj, am avut aceeași situație la Cîmpanu, nu s-a dat. Au fost faulturi repetate ale celor de la FCSB, nu s-au dat. Nu s-a judecat cu aceeași unitate de măsură. Nu ne ascundem în spatele arbitrajului. Am fost mai buni în prima repriză, am jucat cu atitudine, cu răutate. Asta ne-am dorit. Am jucat bine, dar un henț dat în prelungiri, plus două greșeli au scris istoria în acest meci.

Puteam marca doua-trei goluri. Suntem o echipă în căutare. Încercăm să ne schimbăm filosofia, orice echipă care e în căutare poate avea probleme. Nu ne facem griji pentru play-off. Suntem o echipă valoroasă, azi am arătat atitudine. Sperăm să îi prindem în play-off, să îi batem noi de două ori. Am spus-o de la început, așa este. În meciul tur, Badelj a ratat cu poarta goală. Ne-au bătut pe greșeli.

Sunt jucători care au nevoie de acomodare, au nevoie de timp. E un jucător care nu a evoluat de aproape trei luni. Revine Crețu. Cred că vom arăta altfel și ne vom gasi linia. Nu mă interesează câte puncte sunt față de FCSB, sunt cinci puncte față de Rapid și CFR. Când a venit Ivaylo, m-a întrebat ce șanse avem la titlu.

Eu am spus că maximum 30 la sută. Au scăzut șansele, dar nu ne-am bătut la campionat. Voiam să ne situăm pe podium și să câștigam Cupa. Ivaylo a venit într-un campionat nou, trebuie să avem răbdare. Am plecat pe un drum și nu ne vom întoarce.

Am văzut argumentația lui Marius Avram. Are o bază logică, îi respect argumentația, dar eu nu văd că mâna se îndreaptă către minge. Este o mișcare naturală a corpului. Am să-l rog pe domnul Avram să analizeze faza la care Cîmpanu a fost faultat în tușă cu aceeași intensitate cu care Badelj a faultat.

Au fost faulturi sancționabile cu galben ale jucătorilor de la FCSB sau nu? Eu consider că în situații identice, arbitrul nu a procedat echitabil”, a spus Mihai Rotaru la Digi Sport.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te