FABULOS Simona Halep a câștigat turneul de la Montreal, după un meci de infarct

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 12.08.2018 - 23:56

Simona Halep (26 ani, 1 WTA) a câștigat împotriva americancei Sloane Stephens (25 ani, 3 WTA), 7-6(6), 3-6, 6-4, și a câștigat turneul WTA de la Montreal.

SHARE

Meciul a fost unul cât se poate de spectaculos. Simona părea că va câștiga la pas primul set, după ce a condus cu 4-1 la game-uri și a fost la un pas să facă 5-1. Sloane Stephens a revenit însă, a condus cu 6-5, dar românca a împins, in extremis, meciul în tie break.
Aici, lucrurile au părut scăpate de sub control de către liderul mondial, mai ales după ce a înregistrat nu mai puțin de 3 duble greșeli, iar americanca a avut 2 mingi de set. Halep revine însă și câștigă cu un ultim efort tie break-ul la 6.

Setul al doilea a fost unul fără istoric, americanca reușind să se îndepărteze cu un break încă de la început și să încheie cu un sec 6-3. Halep părea obosită din punct de vedere fizic și nu lăsa speranțe foarte mari pentru setul decisiv, mai ales că Stephens arăta că este într-o formă de invidiat.

Serviciul Simonei a fost decisiv în setul decisiv

Decisivul a debutat cu un break al Simonei, însă Stephens a revenit rapid și a egalat la 2. Mai mult, americanca a avut trei mingi de 3-2, în urma unui sec 40-0. Face însă o dublă greșeală, iar Halep revine și face 3-2 contra serviciului lui Stephens. Urmează un ghem excelent, cu un serviciu fabulos al numărului 1 WTA, urmat de un break care a urcat scorul la 5-2. Și lucrurile păreausimple pentru constănțeancă.

Sloane Stephens cere ajutorul propriului antrenor și revine pe teren încercând să remonteze. Halep are o primă minge de meci, dar Stephens realizează un break, in extremis. Pe propriul serviciu, americanca trece din nou prin emoții, Simona având alte două mingii de meci, dar și de data asta remontează și duce scorul la 5-4. Și, atunci când lucrurile păreau dramatice, Simona Halep servește fabulos și încheie partida cu un as. 

Halep își consolidează prima poziție în clasamentul WTA, este deja calificată la Turneul Campioanelor și poate privi cu încredere spre ultimul turneu de Grand Slam al sezonului, US Open.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -