F1 „Bâlci”, la Melbourne: 3 restarturi, Vertappen de neoprit, Hamilton pe locul 2

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 02.04.2023 - 11:38
Max Verstappen a fost de neoprit în Marele Premiu al Australiei. - Foto: Profimedia Images
Clasamentul MP al Australiei 2023 - Foto: Facebook/F1

În ciuda celor trei restarturi și a haosului de pe pistă, campionul en-titre Max Verstappen a fost de neoprit în Marele Premiu al Australiei, a 3-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1 2023. Lewis Hamilton a terminat pe 2, iar Fernando Alonso pe 3.

SHARE

Marele Premiu al Australiei 2023 s-a transformat într-un adevărat „bâlci”, după ce în ultimele 3 tururi ale cursei comisarii au decis, controversat, două restarturi. La ultimul restart, doar 12 monoposuri au „supraviețuit” și s-au putut alinia în spatele Safety-Car-ului. 

Max Verstappen (Red Bull) a fost însă de neoprit și a semnat a doua victorie din acest sezon. Campionul en-titre a fost urmat de Lewis Hamilton (Mercedes) şi de Fernando Alonso (Aston Martin).

Cursa de Melbourne a început cu Safety-Car-ul pe pistă încă din primul tur, după ce Charles Leclerc (Ferrari) a rămas blocat într-o zonă cu pietriș în urma unui contact cu Lance Stroll (Aston Martin).

Citește și: VIDEO Fenomen rar pe cerul nopţii. 5 planete se aliniază, în aceste zile. Ce este în realitate asta

Apoi, cursa a fost neutralizată cu steag roșu în turul 7, după ce Alex Albon (Williams) a intrat într-un parapet. Toate monoposturile au fost trimise pe linia boxelor, iar restartul s-a dat de pe grilă. Hamilton a plecat din fața lui Verstappen, dar Max n-a avut nicio problemă să-l depășească și să se distanțeze. 

În turul 54, monopostul lui Kevin Magnussen de la Haas a percutat un zid, iar după ce a rămas fără pneul din dreapta faţă, a fost nevoit să abandoneze.

Iar în turul 57, cursa a fost din nou neutralizată cu steag roșu, după un acroşaj între Fernando Alonso şi Carlos Sainz.

A urmat un nou restart de pe grilă și un adevărat haos, cu multe incidente și abandonuri.

Citește și: VIDEO O bătrână s-a urcat într-un microbuz și a refuzat să se așeze. Șoferul a luat-o la pumni

Monoposturile Alpine, pilotate de Esteban Ocon şi Pierre Gasly, au ajuns în parapeți. Iar Carlos Sainz a primit o penalizare de cinci secunde pentru incidentul cu Alonso.

După ce a aflat vestea penalizării, Sainz i-a transmis inginerului de la Ferrari: "Nu, nu se poate. Este inacceptabil. Trebuie să aştepte până cursa este încheiată şi discută cu mine. Te rog, te rog, te rog, spune-le să aştepte şi să discute cu mine", relatează News.ro. 

Depășiți, comisarii de cursă au decis al treilea restart, de această dată din spatele Safety-Car-ului. Doar 12 monoposturi au putut să se mai alinieze. Iar MP al Australiei s-a încheiat „pașnic” cu Verstappen, Hamilton și Alonso pe podium.

Clasamentul în MP al Australiei 2023

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te