eSports: Cei mai buni piloți virtuali din România se reunesc la prima ediție Race of Champions

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 24.05.2020 - 10:55

Prima ediție virtuală Race of Champions din România, o cursă ce combină asfaltul de circuit cu macadamul din raliuri, se desfășoară duminică, 24 mai, de la ora 19.00, și îi are la start pe câștigătorii campionatelor Racing League Romania și Romanian Rally League.

SHARE

Primăvara aceasta, pe fondul pandemiei de COVID-19, a rescris toate recordurile de participare și de audiență în motorsportul virtual. Cea de-a cincea ediție a campionatului virtual de viteză pe circuit Racing League Romania (RLR), care a fost câștigată, duminica trecută, de Cristian Berindea, a ajuns la 280 de participanți de-a lungul sezonului, reușind să atragă în premieră parteneri de calibru și să ofere o expunere internațională. Iar în prima ediție a campionatului virtual de raliuri Romanian Rally League (RRL) s-au duelat 175 de sim raceri, înscriși în trei categorii – H3, R5 și R2. Audiența celor două campionate virtuale din România a depășit 200.000 de spectatori online.

Prima ediție Race of Champions îi reunește la start pe protagoniștii RLR și RRL, pe teren neutru - asfalt și macadam în reprize scurte și intense de adrenalină în formatul de rallycross al Dirt Rally 2.0.

Traseele alese pentru finală subliniază locul de intersecție al disciplinelor, fiind acele etape din Campionatul Mondial de Rallycross ce se dispută pe circuite din Formula 1: Yas Marina, Silverstone și Circuit de Barcelona-Catalunya. Semifinalele vor avea loc în Norvegia, la Hell. Race of Champions 2020 poate fi urmărită LIVE.

Dacă în ambele campionate virtuale de anul acesta s-a alergat cu legendarul BMW M3 E30, mașina pentru Race of Champions 2020 vine tot din familia BMW – Mini Cooper SX1, un model cu tracțiune integrală ce dezvoltă 600 de cai putere și cântărește doar 1.225 de  kilograme.

Programul Race of Champions 2020

Semifinala RLR - o manșă a 6 tururi în care vor fi prezenți protagoniști ai sezonului recent încheiat: campionul Cristian Berindea, vicecampionul Andrei Bechir, Radu Dumitrescu, Alex Cascatău și Andrei Morțilă.

Semifinala RRL - o manșă a 6 tururi în care vor fi prezenți laureații categoriilor H3 - Andrei Bangălă, R5 - Alexandru Botoș și Jancsi Soos, R2 - Octavian Bostan și Paul Lambrino.

Finala Race of Champions 2020 - 3 manșe a câte 6 tururi pe cele trei trasee de rallycross ce împrumută viraje ale circuitelor de Grand Prix din Marea Britanie, Spania și Abu Dhabi.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -