WTA, categoric: Halep mai poate juca doar la turnee cu premii de 15.000$, în Tunisia sau Thailanda

DE Alex Darvari | Actualizat: 24.08.2023 - 21:33
Dopată, Simona Halep coboară în WTA. La ce turnee va juca - Foto: Profimedia Images

Simona Halep a coborât sub locul 1.000, după cum a anunțat WTA și nu va putea juca decât la turnee foarte slab cotate. Nu o vom mai vedea la U.S.Open sau la Wimbledon, ci în turnee din Asia, Africa sau Europa de Est. Și nicidecum în capitalele unor state sau în mari orașe.

SHARE

WTA a anunțat, azi, că Simona Halep este pe poziția 1024. Sursa AICI

Antrenorul ei figurează a fi tot Patrick Mouratoglou. Simona a câștigat 40.000.000$ din tenis, dar niciun cent anul acesta, când nu a jucat. Ultimul ei meci a fost în octombrie 2022, când a pierdut în primul tur la US Open la ucraineanca Snigur.

Halep mai poate juca doar la turnee cu premii de 15.000$ în Tunisia și Thailanda

De pe locul 1024, Halep nu poate ridica nicio pretenție să joace la mari turnee. La turneele de Mare Slem sunt invitate jucătoare din Top 100. Cele din Top 100 - 200 urmează să joace calificări pentru un număr limitat de locuri.

În acest moment, jucătorii care sunt sub locul 1.000, cum e cazul Simonei Halep, joacă la Nakhon Si Thammarat 6, în Thailanda sau la Monastir Tunisia. Turnee cu premii de 15.000$. Turneul din Tunisia e rezervat băieților, dar premiile sunt la fel pentru fete.

Halep cu greu ar putea fi invitată la Turneul de la Brașov, unde sunt jucători de locul 700 - 1.000.

Astfel, revenirea Simonei Halep este imposibilă, dat fiind că ea nu poate fi invitată la infinit de organizatori să joace ignorându-i-se poziția dezastruoasă din clasament.

A forțat, a pierdut

Ultimele vești despre Simona Halep nu sunt foarte bune. Nu există nicio dată oficială pentru revenirea ei în circuit nici măcar până la anunțarea unui verdict.

Simona Halep a fost, inițial, pe lista de invitați de la US Open. Dar, ieri, invitația i-a fost retrasă.

„Niciun miracol pentru Simona Halep. Suspendată pentru un test doping pozitiv, fostul număr 1 mondial încă nu și-a văzut sancțiunea ridicată și nu va participa la US Open 2023. La sfârșitul lui iulie, Simona Halep și-a văzut numele trecut pe lista jucătoarelor de la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului.

Dar speranța sa a fost de scurtă durată. Luni, fostul lider mondial a fost scos automat de pe listă.

Citește și: Halep, disperată: „Cer să fiu judecată!” Probele i-au fost respinse. Cine vrea să amâne verdictul?

Din octombrie 2022, Halep este suspendată din toate competițiile, după un test pozitiv la Roxadustat, făcut la ultima ediție a US Open. Pentru ca situația să fie și mai rea, au fost raportate nereguli și în pașaportul biologic al sportivei”, au scris ziariștii francezi”, scrie Le Figaro.

Două acuzații de dopaj

Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului a anunțat, în luna mai 2023, că Simona Halep a încălcat o nouă regulă a dopingului. „Agenția Internațională de Integritate a Tenisului confirmă că jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost acuzată de o încălcare suplimentară și separată a Programului anti-doping din tenis”, a transmis ITIA.

ITIA spune că Halep a încălcat Programul anti-doping de tenis (TADP), fiind prinsă cu nereguli în pașaportul biologic.

Pașaportul biologic este o metodă prin care organizațiile anti-doping monitorizează diferiți parametri ai sângelui în timp, pentru a identifica potențialele nereguli anti-doping.  Dacă valorile măsurate din sânge de-a lungul timpului ies din parametrii normali ai sportivului - „iregularități în pașaportul biologic”, atunci e un semnal că acesta ar fi putut apela la substanțe interzise.

Cu această nouă acuzație, Halep riscă o suspendare și mai mare.

Suspendată de 10 luni

Simona Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, după ce a fost depistată cu o substanță interzisă la US Open 2022. Jucătoarea noastră a fost informată despre testul pozitiv pe 7 octombrie 2022.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te