Ce sentință a primit Dani Alves, fostul fotbalist de la Barcelona? Brazilianul a fost acuzat de viol

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 22.02.2024 - 12:42
Ce sentință a primit Dani Alves, fostul fotbalist de la Barcelona - Foto: Profimedia Images
dani alves

Ce sentință a primit Dani Alves, fostul fotbalist de la Barcelona? Unul dintre cei mai titrați jucători ai lumii a fost judecat într-un caz de agresiune sexuală asupra unei tinere, eveniment petrecut în seara de 30 spre 31 decembrie 2022. Alves era în arest din ianuarie 2023.

SHARE

Ce sentință a primit Dani Alves, fostul fotbalist de la Barcelona? Fostul mare jucător brazilian a fost condamnat la patru ani și jumătate de închisoare d un tribunal spaniol, după ce a fost găsit vinovat de agresiune sexuală.

Ce sentință a primit Dani Alves, fostul fotbalist de la Barcelona? Brazilianul a fost acuzat de viol

Instanța supremă din Catalonia l-a găsit vinovat pe Dani Alves de agresarea sexuală a unei femei într-un club de noapte de lux din Barcelona, în ajunul Anului Nou 2022.

Victima a declarat că Alves a violat-o în baia discotecii Sutton din Barcelona, în noaptea de 30 spre 31 decembrie 2022.

De asemenea, fostul mare fotbalist a fost obligat de instanță să plătească 150.000 de euro victimei.

Citește și: Simona Halep cere daune uriașe companiei canadiene care a produs suplimentul nutritiv contaminat

Fostul fundaș dreapta, în vârstă de 40 de ani, a fost arestat în Barcelona, în ianuarie 2023, unde se afla după ce participase cu naționala Braziliei la Mondialul din Qatar.

 El a fost reținut de atunci, iar cererile de eliberare pe cauțiune i-au fost respinse, deoarece instanța a considerat că riscă să fugă, conform Sky News.

Asta, în condițiile în care Constituția federală braziliană garantează că niciun cetățean brazilian nu poate fi extrădat de către țară.

Procurorii de stat au fost informați de victimă că, în noaptea agresiunii, a dansat cu Alves și a intrat de bunăvoie în toaleta clubului de noapte, dar că, mai târziu, când a vrut să plece, acesta nu a lăsat-o.

Ea a spus că fotbalistul a pălmuit-o, a insultat-o și a forțat-o să întrețină relații sexuale împotriva voinței ei.

Alves a negat orice abatere în timpul procesului, spunând în fața instanței: „Nu sunt genul acela de bărbat”.

De asemenea, pe perioada investigării cazului, Alves a declarat, în timp ce se afla în arest, că nu a avut niciun contact sexual cu cea care l-a acuzat de viol.

Dani Alves are 46 de trofee câștigate în toată cariera, jumătate fiind obținute cu FC Barcelona - Foto: Profimedia Images

Însă, ulterior, acesta a recunoscut că a întreținut relații sexuale cu victima, dar a spus că acestea au fost consimțite. El a declarat că a încercat să își salveze căsnicia, neadmițând inițial întâlnirea.

În timpul procesului, apărarea lui Alves s-a concentrat pe încercarea de a demonstra că era beat când a întâlnit-o pe femeie.

Procurorii statului au cerut o pedeapsă de nouă ani de închisoare pentru Alves, în timp ce avocații victimei doreau 12 ani.

Apărarea sa a cerut achitarea sa sau, dacă va fi găsit vinovat, o pedeapsă de un an de închisoare plus o despăgubire de 50.000 de euro pentru victimă.

Decizia instanței poate fi atacată cu apel. Procuratura a declarat că va studia verdictul și apoi va analiza dacă va face sau nu apel.

Citește și: Cum de a fost posibil să apară un cartonaş roşu rotund în fotbal

În octombrie 2022, Spania a adoptat o nouă legislație - supranumită legea „doar DA înseamnă DA” - care a revizuit codul penal, făcând consimțământul sexual un element central în determinarea cazurilor de agresiune, în încercarea de a defini toate relațiile sexuale neconsensuale drept viol.

În vârstă de 40 de ani, Dani Alves este unul dintre cei mai titraţi fotbalişti din istorie. El a cucerit 23 de trofee alături de FC Barcelona, la care a evoluat între 2008 şi 2016, având un total de 46 de trofee câștigate.

În cursul carierei sale, brazilianul a mai jucat la Sevilla FC, Juventus Torino, Paris Saint-Germain şi Sao Paulo FC.

În momentul arestării sale se afla sub contract cu echipa mexicană Pumas UNAM, care l-a concediat imediat după apariţia acuzaţiilor împotriva sa, potrivit Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te