Bianca Andreescu: Nu pot să le mulţumesc suficient celor de la federaţia canadiană de tenis

DE Alexandru Pop | Actualizat: 08.09.2019 - 13:07
Bianca Andreescu, alături de Serena Williams. Foto Getty Images

Bianca Andreescu a vorbit la conferința de presă de după victoria de la US Open despre modul în care se pregătește pentru meciurile importante, stilul său de joc, cât și despre modul în care a reușit să o învingă pe Serena Williams.

SHARE

„Am simțit foarte multe lucruri înaintea acestui meci, mai multe decât înaintea oricărui meci. În finală, jucând împotriva Serenei, am încercat să respir cât de mult am putut din momentul în care m-am trezit până la ora meciului. După, am încercat să fac acest lucru și în timpul meciului, să țin emoțiile în frâu. Nu a fost deloc ușor, dar cred că m-am descurcat foarte bine în acest an", a declarat Bianca Andreescu la conferința de presă de după finala US Open, câștigată cu 6-3, 7-5.

Întrebată dacă i-a fost greu să crească în Canada cu părinţi români, tânăra jucătoare a răspuns că nu. 

„Cu siguranţă, nu. Canada e o ţară atât extraordinară, e atât de multiculturală, încât nu am avut nicio problemă să cresc având părinţi români.

De aceea îmi iubesc ţara atât de mult. Nu pot să le mulţumesc suficient celor de la federaţia canadiană pentru tot ce au făcut. Am fost cu ei de când aveam zece ani şi programele pe care le-au pus şi le pun în aplicare au făcut bine, nu numai mie, ci şi altor sportivi canadieni. Cu siguranţă, fără ajutorul lor nu aş fi aici", a menționat tenismena, conform Hotnews.

Citește și Bianca Andreescu a câștigat US Open, primul său titlu de Grand Slam, la doar 19 ani

Bianca Andreescu a menționat că există multe asemănări între stilul său de joc și cel al Serenei Williams. „îNe place să scurtăm punctele cât mai mult cu stilul nostru agresiv de joc. Ne place să folosim serviciul în avantajul nostru. Cred că am avut o luptă pe cinste. Dar în același timp vreau să îmi fac un nume în tenis. Știu că am un stil de joc diferit de al multor jucătoare din circuit în acest moment. Funcționează foarte, foarte bine. L-am folosit în avantajul meu, vreau să îl îmbunătățesc în continuare", a declarat jucătoarea care a urcat zece locuri după victoria de la New York, până pe 6 WTA.

Deși în setul secund al finalei, Serena Williams a reușit să recupereze de la 5-1 pentru Andreescu până la 5-5, spre entuziasmul spectatorilor, jucătoarea canadiană nu s-a speriat. 

„Am avut momente de îndoială, pentru că am fost martoră la revenirile ei din trecut de la 5-0, 5-1 sau 5-2. Mi-am spus doar că trebuie să îmi păstrez strategia. A început să joace mult mai bine. Cred că a ajutat-o foarte mult și publicul. Mi-am zis că trebuie să pun mingea înapoi în teren și să respir pe cât de mult posibil pentru că ea era la serviciu. Am vrut să câștig primul punct pentru a-i arăta că vreau să câștig partida", a precizat Bianca Andreescu.

De altfel, tânără a precizat că a remarcat susținerea publicului pentru Serena Williams, dar a menționat că gălăgia făcută de spectatori nu a abătut-o din drum. 

„Nu mă puteam auzi în acele momente. Am fost uimită de cât de gălăgios poate fi publicul de la US Open. A fost o nebunie, dar mă bucur că am putut să fiu martoră pentru că acest lucru face turneul acesta atât de special. În acel moment, poți doar să te concentrezi pe ceea ce poți controla, asta a fost atitudinea mea asupra acestui lucru. Mi-am păstrat calmul, de aceea cred că m-am descurcat atât de bine în acest scenariu", a menționat Bianca Andreescu, conform Hotnews.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -