VIDEO O şcoală extraterestră a aterizat în oraşul Chitila. A fost realizată din fonduri europene

DE Alexandru Pop | Actualizat: 10.06.2023 - 22:05

O şcoală extraterestră a aterizat în oraşul ilfovean Chitila, care are aproape 15.000 de locuitori şi este considerat una dintre emblemele sărăciei de la periferia Capitalei. Şcoala nou-nouţă, care arată realmente impecabil, a fost făcută din fonduri europene.

SHARE

Primarul Chitilei, Emilian Oprea, spune că edificiul a fost realizat pentru ca elevii să nu mai fie nevoiți să învețe în două schimburi, adică şi la ore "serale".

O şcoală extraterestră a aterizat în Chitila

Pe locul unde s-a aflat un islaz comunal, în anul 2020 au început lucrările de construcție. Costul total este cam de 7 milioane de euro, dintre care peste 4 milioane de euro au fost reprezentați de o finanțare a Uniunii Europene.

„Ne asumăm responsabilitatea de a gestiona și întreține această școală într-un mod eficient și durabil, astfel încât toți copiii noștri să beneficieze de educație de calitate și să fie încurajați să-și descopere adevăratul potențial.

Am încredere că noua școală va consolida prestigiul educațional al Chitilei, va aduce beneficii pe termen lung comunității noastre și va contribui la puterea exemplului pentru alte comunități”, a spus primarul Emilian Oprea, la inaugurarea școlii.

Citeşte şi: Interlopul Tyson, ascuns printre tinerele exploatate de "Împăratu Lumii" într-un complex din Chitila

Viceprimarul Costel Andrei i-a salutat pe copiii prezenți, le-a mulțumit tuturor celor care au contribuit la realizarea proiectului și la ridicarea edificiului și i-a invitat pe toți participanții la eveniment să viziteze școala și impresionanta sală de sport.

Printre cei care au mai luat cuvântul au mai fost prof. Adriana Stoica, inspector şcolar general ISJ Ilfov, Hubert Thuma, președintele Conisliului Județean Ilfov, Daniel Gheorghe, deputat PNL și secretar al Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din cadrul Parlamentului României, și George Tuță, deputat PNL, inițiatorul proiectului educațional „Ora de știut”.

Directoarea școlii, prof. Ștefania Duminică, a precizat că „școala aceasta este un vis, dar, după cum știm, visele pot fi întotdeauna îmbunătățite și ne gândim deja ce putem să aducem peste.

Citeşte şi: Alișor Sadoveanu, înmormântat la Cimitirul Chitila, lângă casă. Poliția e mobilizată

Și o să aducem copiii, voioșia, veselia, dorința lor de a se pregăti din ce în ce mai bine și profesionalismul colegilor mei, pe care îi admir și îi respect pentru că în aceste momente sunt verticali”.

Școala „Ion Vișoiu” din Chitila va avea 40 de profesori, în cele 24 de clase și în cele patru laboratoare (Chimie, Fizică, Informatică și Fonetică), conform RevistaBiz.ro

Sala multifuncțională are 162 de locuri la mese, în timp ce sala de sport are o suprafață de 826 mp, cu peste 100 de locuri în tribune și aproximativ tot atâtea la terenul multifuncțional, în aer liber.

Școala mai dispune de un loc de joacă pentru copii, un cabinet medical, un cabinet de Logopedie, iar energia necesară va fi asigurată și din surse neconvenționale – panouri fotovoltaice și panouri solare, în timp ce încălzirea se va realiza prin pardoseală.

URMĂREŞTE-NE PE GOOGLE NEWS

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te