Cine sunt românii care au primit 750 lei ajutor în luna martie? Pe ce pot fi cheltuiți banii?

DE Alex Darvari | Actualizat: 19.03.2024 - 09:56
Cine sunt românii care au primit 750 lei ajutor în luna martie? Pe ce pot fi folosiți banii? - Foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Cine sunt românii care au primit 750 lei ajutor în luna martie? pe ce pot fi folosiți banii? vă spunem potrivit informațiilor de la Ministerul Muncii și a monitorizării Newsweek România.

SHARE

Câteva sute de mii de români primesc un ajutor anual de 1.500 de lei pe an. Prima parte din bani - 750 de lei - s-a acordat în luna martie, potrivit informațiilor de pe anumite forumuri de discuție.

Citește și: Cu cât vor creşte indemnizaţiile de handicap. Cât sunt acestea acum?

Ajutorul de 1.500 de lei anual este dat drept ajutor pentru persoanele cu handicap. de acești bani trebuie luat doar combustibil.

Persoanele cu handicap grav pot deconta 1.500 de lei, iar cele cu handicap accentuat suma de 750 de lei.

Cine sunt românii care au primit 750 lei ajutor în luna martie? Pe ce pot fi cheltuiți banii?

Citește și: Ce pensie ia un pensionar la recalculare după 30 de ani de muncă pe salariu între 2.000 și 4.000 lei

„Guvernul a simplificat procedura de acordare a drepturilor la transport interurban gratuit pentru persoanele cu handicap grav sau accentuat și a introdus o nouă modalitate de acordare, respectiv cardul electronic de carburant.

Cheltuielile asigurate anual pentru alimentarea cu carburant și/sau pentru încărcarea mijloacelor de transport electrice sunt în valoare de 1.500 lei pentru persoanele cu handicap grav, respectiv 750 lei pentru cele cu handicap accentuat”, a anunțșat Minsiterul Muncii la început de an.

Pe un forum de discuții cineva a spus că a primit banii pe primul semestru.

„Deci din cât știu trebuie depuse pentru a primi banii copie de buletin, copie de certificat handicap, copie cont iban și bonuri de carburant ștampilate pe verso nu mai vechi de 60 de zile în valoare de 750 lei la gradul doi și 1500 la cei cu gradul 1 grav. Când mergeți să le depuneți mai completați o cerere...”, a explicat cineva.

De obicei, banii vin la 60 de zile de la depunerea bonurilor. Astfel că cei care au depus bonuri în ianuarie pot lua banii în luna martie.

Banii pe card 

La începutul acestui an, MInisterul Muncii a anunțat că banii pentru combustibil pot fi virați în mai multe feluri.

„Acordarea dreptului la transport interurban prin card electronic de carburant se adaugă celorlalte metode alternative, respectiv bonurilor de carburant pe suport hârtie și decontării bonurilor fiscale de combustibil pentru alimentarea mijloacelor de transport electrice, cu condiția ca autoturismul să fie în proprietatea acestora sau a familiei, ori a asistentului personal, asistentului personal profesionist ori însoţitorului”, a spus ministerul.

Cine nu are mașini, pot primi bilete de transport interurban pentru tren sau autocar.

Metoda alternativă pentru cei care nu dețin autoturisme sunt biletele de transport interurban cu trenul sau autocarul.

Opțiunea pentru una dintre variante se face prin cerere scrisă, depusă electronic sau la registratura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC), de către persoana cu dizabilitate ori de către oricare din următoarele persoane: reprezentantul legal, asistentul personal, asistentul personal profesionist sau însoțitorul, părintele, tutorele, asistentul maternal sau persoana care se ocupă de creșterea și îngrijirea copilului cu handicap grav sau accentuat, în baza unei măsuri de protecție socială

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te