Încă o amendă pentru clipul cu copiii care cântau pro-PSD în campania pentru europarlamentare

DE Flavia Drăgan | Actualizat: 21.06.2019 - 18:45
Copiii Corin și Sorina Pop i-au îndemnat pe oameni să voteze PSD la europarlamentare. Legea interzice apariția copiilor sub 16 ani în clipuri de propagandă electorală.

Un al doilea bărbat a fost amendat de Poliție cu 2.500 de lei, pentru că a distribuit clipul în care doi copii minori îi îndeamnă pe oameni să voteze PSD la europarlamentare, a precizat IPJ Maramureș, pentru Newsweek. Anterior, și tatăl copiilor a fost amendat.

SHARE

„În cauza privind încălcarea prevederilor Legii 33/2007, privind organizarea și desfășurarea alegerilor pentru Parlamentul European, respectiv a art. 40, alin. 10, care interzice folosirea minorilor minorilor cu vârsta sub 16 ani pentru distribuirea sau amplasarea de materiale de propagandă electorală, prin realizarea și distribuirea videoclipului electoral „Hai, români, ieșiți la vot!”, verificările efectuate de polițiști au fost finalizate, astfel că, pe lângă persoana sancționată inițial, a fost sancționat contravențional și un bărbat de 45 de ani din Baia Mare, în conformitate cu prevederile art. 53, alin. 1, litera z, din același act normativ”, precizează Inspectoratul Județean de Poliție Maramureș, în răspunsul transmis Newsweek România. 

Contactă de Newsweek România, purtătoarea de cuvânt a IPJ Maramureș, Florina Meteș, nu a vrut inițial să ofere detalii despre faptele pentru care a fost amendat bărbatul și care este relația dintre familia copiilor și bărbat, invocând legea care protejează datele cu caracter personal. La insistențele reporterului Newsweek România, Florina Meteș a spus, totuși, că bărbatul a fost amendat cu 2.500 de lei pentru că a distribuit clipul. 

Putem specula că bărbatul amendat ar fi încălcat, în afara articolului 40, alin. (10), cel privind implicarea minorilor sub 16 ani în clipuri de propagandă electorală, și articolul 40, alin. (11), din Legea electorală pentru PE, care interzice difuzarea de mesaje electorale în format audio, vizual sau mixt pe ecrane digitale amplasate în locuri publice sau private. 

Newsweek România va reveni asupra cazului, când va primi informațiile suplimentare solicitate IPJ Maramureș.

Purtătoarea de cuvânt a IPJ Maramureș a mai spus că tatăl celor doi copii a fost amendat tot cu 2.500 de lei, pentru că s-a folosit de imaginea copiilor săi minori pentru a face propagandă electorală în favoarea PSD, în timpul campaniei pentru europarlamentare. 

Citește și: EXCLUSIV Tatăl care și-a folosit copiii într-un clip electoral pro-PSD, amendat de Poliție

Acum o săptămână, Direcția Generală de Asistenția Socială și Protecția Copilului Maramureș a admis, într-un răspuns la o solicitare a Newsweek România, că apariția celor doi copii în videoclipul electoral pentru susținerea PSD reprezintă o încălcare a legii.

Amintim că, la sfârșitul campaniei pentru alegerile europarlamentare, Codrin Ștefănescu, ex-secretarul general al PSD, a publicat pe contul său de Facebook un clip electoral în care doi copii, Corin și Sorina Pop din Baia Mare, îi îndeamnă pe oameni să voteze PSD: „Noi, cei mici, nu vrem să avem/ Oameni răi în Parlament. /PSD-ul nu jigneşte/ El doar că ne ocroteşte”, sunt câteva dintre versurile cântate de copii, care apar în numeroase emisiuni de folclor televizate, dar și pe Facebook, la nunți unde participă pesediști, după cum a relatat Newsweek România.

Citește și: Disperare. PSD folosește copii într-un clip muzical: „PSD-ul nu jigneşte, el doar că ne ocroteşte” 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te