Ecologie, made in SUA. Seattle, o abordare de tipul „toate mâinile pe masă“

DE Meghan Gunn | Actualizat: 22.10.2023 - 19:06
FOC PE TOATE FRONTURILE Planul climatic al orașului Seattle include stimulente pentru camioanele electrice, un program de pahare reutilizabile și un cod mai dur pentru emisiile din clădiri, anunțat recent

În timp ce mulți oficiali recunosc urgența de a face orașele lor mai durabile, liderii din Seattle investesc atât bani, cât și putere de reglementare pentru a face din această promisiune o realitate.

SHARE

Folosind o abordare de tipul „morcov și băț“, care combină stimulentele financiare cu legi noi care impun acțiuni, orașul face echipă cu întreprinderile locale și grupurile comunitare din mai multe sectoare.

Practic, scopul final este găsirea mai multor modalități de reducere a emisiilor de carbon, construirea unei economii care se bazează pe energie curată, reducerea deșeurilor și căutarea de strategii care să permită oamenilor cei mai afectați de schimbările climatice să contribuie la găsirea de soluții.

Luați în considerare campania în curs de desfășurare a orașului pentru reducerea deșeurilor și a poluării cu plastic.

„Sperăm că acest proiect
pilot
poate servi drept model
pentru alte orașe și să fie extins“

Seattle, care a fost unul dintre primele orașe importante din SUA care a interzis paiele din plastic în 2018, și-a continuat pionieratul anul trecut prin adoptarea unei legislații care să reducă ambalajele de unică folosință și să interzică materialele din spumă pentru serviciile de alimentație publică, precum și pungile și ustensilele din plastic.

Pentru a contribui la acest efort, Seattle Public Utilities a lansat Reuse Seattle, o inițiativă care ajută restaurantele, cafenelele, locurile de divertisment și alte întreprinderi locale să treacă la ambalaje reutilizabile prin intermediul unui parteneriat cu creatorul de pahare r.Cup.

Acesta a construit un centru de spălare local, unde paharele pot fi curățate înainte de a fi livrate pentru reutilizare.

În cadrul programului, una dintre cele mai importante inițiative de acest gen din țară, firmele pot obține reduceri de până la 500 de dolari pentru a acoperi costurile de conformare.

Vorbim aici inclusiv de achiziționarea de căni ceramice pentru a înlocui paharele din material plastic și de căzi pentru a colecta vasele murdare.

CITEȘTE ȘI:

Viitorul este aici    

Freiburg - Un oraș construit pentru a fi  verde

Singapore - Junglă urbană reimaginată

Charlotte - Economia circulară condusă de întreprinderile mici

Paris - Orașul de 15 minute

Construcțiile ultra-sustenabile devin foarte populare

Dar și de servicii de colectare și curățare a paharelor reutilizabile. Până în prezent, peste 20 de locații, inclusiv Woodland Park Zoo, au eliminat 500.000 de pahare de unică folosință prin intermediul programului. 

Aceste întreprinderi economisesc și ele bani - o sumă estimată între 3.000 și 22.000 de dolari pe an pentru fiecare firmă - prin faptul că nu mai trebuie să se reaprovizioneze constant cu pahare și recipiente din plastic, de unică folosință.

Anul trecut, orașul a lansat, de asemenea, un program-pilot de reducere a risipei de alimente. Este vorba despre o colaborare cu trei supermarketuri Safeway Albertsons pentru a dona persoanelor nevoiașe alimente comestibile care nu s-au vândut.

Proiectul pilot a avut un succes atât de mare, încât alte 15 magazine din Seattle au urmat exemplul și au ales să doneze băncilor de alimente aproximativ patru tone de produse pe săptămână, în loc să le arunce.

În luna iunie, orașul a anunțat noi standarde privind emisiile clădirilor pentru structurile comerciale și multifamiliale mai mari.

Ecologie, made in SUA. Seattle, o abordare de tipul „toate mâinile  pe masă“

Scopul: reducerea acestora cu 27 %,  până în 2050. Iar în august, a anunțat un alt program pentru a încuraja cele 4.000 de camioane diesel de transport din zonă, să devină electrice. Aceste vehicule, care preiau mărfuri de pe navele de marfă și le transferă în stațiile feroviare și în centrele de distribuție, sunt printre cei mai mari poluatori din regiune.

Programul va oferi reduceri de până la 180.000 de dolari pentru fiecare astfel de camion.

„Sperăm ca acest proiect pilot să poată servi drept model pentru alte orașe. Mai mult, am vrea ca el să fie extins pentru a sprijini tranziția șoferilor locali de camioane către vehicule electrice de transport.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te