Rezerviștii armatei române, convocați de urgență. Ce bani primesc și pe timp de pace?

DE Florin Budescu | Actualizat: 03.01.2024 - 12:23
Rezerviștii armatei române, convocați de urgență - Foto: Facebook/Romanian Armed Forces

Rezerviștii armatei române, convocați de urgență. Ce bani primesc și pe timp de pace? Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, afirmă că peste 90% dintre rezerviştii din România, care au fost convocaţi, au răspuns.

SHARE

Rezerviștii armatei române, convocați de urgență. Ce bani primesc și pe timp de pace? Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, afirmă că peste 90% dintre rezerviştii din România care au fost convocaţi pentru 24 de ore, au răspuns.

Motivaţia este verificarea evidenţelor de militari în rezervă ale Armatei Române şi actualizarea pregătirii militare.

Rezerviștii armatei române, convocați de urgență

Ministrul subliniază că au fost numeroase ştiri false pe acest subiect, precizând că tot ce trebuie să facă cei care primesc convocarea este să respecte ceea ce scrie în respectivul document.

”Au fost exerciţii şi actualizări de baze de date, pentru că aşa se întâmplă peste tot. Ultimele două cred că au fost în judeţele Vaslui şi Vrancea.

Trebuia făcut pentru că situaţia o cere şi ne-am dorit să fim proactivi, din acest punct de vedere, decât să fim reactivi, când o vom face sub presiune...

Citeşte şi: Poți lua mii de lei pe lună ca militar rezervist stând acasă. Armata face angajări în toate județele

Prieteni de-ai mei m-au sunat şi au spus că au primit şi oamenii au contribuit la, zic eu, succesul unei astfel de activităţi”, a declarat Angel Tîlvăr, conform News.ro.

Ministrul Apărării a precizat că peste 90% dintre cei care au primit invitaţii pentru actualizarea bazei de date şi pentru participarea la exerciţii, pentru o zi, au răspuns, făcând-o ”dintr-un simţ al datoriei care îi onorează”.

”Ştiu că au fost multe fake news-uri pe această temă. Au de făcut ceea ce este scris în hârtia pe care o primesc şi în proporţie covârşitoare... de fapt, eu nu ştiu situaţii în care cineva care să fi înţeles greşit un astfel de demers.

Citeşte şi: Breaking news! O dronă rusească a căzut în România. A făcut un crater de 1,5 metri. Răspunsul MApN

Felul în care s-a răspuns la această activitate a fost unul impecabil, care nu a ridicat probleme”, a adăugat Angel Tîlvăr. În ceea ce priveşte pregătirea militară, în cazul tinerilor, ministrul a spus că voluntariatul rămâne baza.

Încă din vara anului trecut, Armata Română anunţa că angajează militari rezerviști. Aceștia sunt mobilizați doar când se instituie starea de război și sunt plătiți cu sume de bani care încep de la 1.000 de lei lunar.

Ministerul Apărării Naţionale a continuat până pe 25 august campania de recrutare şi selecţie pentru cetăţenii care doresc să fie rezerviști voluntari în Armata României.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te