Milioane de români primesc 1.500 lei. Cine sunt aceștia? Care sunt condițiile și când se dau banii?

DE Alex Darvari | Actualizat: 03.12.2023 - 16:30
Milioane de români primesc 1.500 lei. Cine sunt aceștia? - Foto: Freepik

1.500 lei vor primi sprijin numeroși români prin programul „Sprijin pentru România”. Condițiile pentru a primi banii și când se dau au fost anunțate de guvern.

SHARE

Milioane de români vor primi 1.500 lei în 2024. Se știe cine sunt aceștia care sunt condițiile pentru a lua banii și când se dau banii, sunt întrebări la care a răspuns guvernul.

Citește și: 2.000.000 pensionari nu primesc bani în plus la pensie la recalculare. Cine sunt? Care e explicația?

Guvernul a anunțat că Programul Sprijin pentru România continuă în 2024. Banii provind de la Comisia Europeană și sunt un ajutor pentru cei mai nevoiași români. Banii se vor acorda la fiecare două luni pe format digital, un card de tichete. Fiecare virament va fi de 250 de lei.

Milioane de români primesc 1.500 lei. Cine sunt aceștia? 

Citește și: 1.400 lei, ajutor pentru milioane de români. Cine îi primește și pe ce îi poți cheltui

Cu siguranță, de acest sprijini se vor bucura cei 1,2 milioane de pensionari care iau indemnizația socială de 1.100 lei, dar și alte categorii sociale. În total, se estimează că e vorba de 2,5 milioane de români.

De acești bani se pot cumpăra alimente.

Citește și: Guvernul a făcut rost de bani pentru creșterea pensiilor cu 40%. Căror români li se va dubla pensia?

Milioane de români primesc 1.500 lei. Cine sunt aceștia?

Aceste ajutoare sunt acordate o dată la 2 luni, persoanelor cu venituri mici, conform listelor de beneficiari eligibili centralizate de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.

Beneficiază de aceste ajutoare sociale pentru alimente și mese calde în valoare de 250, acordate la fiecare două luni, reglementate de OUG nr. 63/2022, următoarele categorii de persoane:

pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei, pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023;

persoanele – copii și adulți – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023;

familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din anul 2023;

familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din anul 2023;

familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social;

persoanele fără adăpost, așa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te