Mamele se băteau, în timp ce copiii lor dădeau Simularea. Totul s-a terminat la director în birou

DE Florin Budescu | Actualizat: 25.01.2024 - 12:16
Mamele se băteau, în timp ce copiii lor dădeau Simularea. Totul s-a terminat la director în birou - Foto: ioannroman.ro

Mamele se băteau, în timp ce copiii lor dădeau Simularea. Totul s-a terminat la director în birou. Un incident între două eleve de clasa a IX-a și a X-a, de la Liceul Tehnologic „I.N. Roman” din Constanța, ar fi trebuit să se rezolve amiabil.

SHARE

Mamele se băteau, în timp ce copiii lor dădeau Simularea. Totul s-a terminat la director în birou. Un incident între două eleve de clasa a IX-a și a X-a, de la Liceul Tehnologic „I.N. Roman” din Constanța, ar fi trebuit să se rezolve amiabil, dar nu s-a putut.

Totul s-a transformat într-un scandal atât de violent, încât a fost nevoie de intervenția polițiștilor locali.

Mamele se băteau, în timp ce copiii lor dădeau Simularea. Totul s-a terminat la director în birou

Totul a pornit de la un incident petrecut luni pe holurile Liceului „I.N. Roman”, când cele două eleve au trecut de la jigniri, la îmbrânceli.

Conform Regulamentului de organizare și funcționare al unității (ROFUIP), au fost chemați părinții celor două eleve, pentru a putea fi stins conflictul, într-un mod civilizat.

Una dintre mămici nu se putea deplasa, aşa că au fost convocate pentru a doua zi, dis de dimineață.

Citeşte şi: Învățătoare, acuzată că a amenințat un elev în clasă. Cristi Danileț: ”Trebuie sesizat Parchetul”

A doua zi, elevii care susțineau cea de-a doua probă scrisă a simulării județene a Bacalaureatului au fost deranjați de scandalul pe care îl făceau în stradă niște adulți.

Era vorba despre mamele convocate cu o zi înainte. Martorii spun că una dintre mame venise cu gândul să aplaneze situația și să le facă să se împace pe cele două eleve, conform cugetliber.ro.

Tonul celeilalte mame a fost tot mai ridicat, ba, mai mult, chiar a devenit violent. Femeia a început să o îmbrîncească pe cealaltă.

Citeşte şi: Problemele grave ale învățământului românesc pentru care plătim foarte scump

Conducerea liceului a sunat la 112, cerând sprijin. Sosiți la fața locului, polițiștii au invitat părțile în biroul directorului, unde violențele între mame au continuat, așa că acestea au fost conduse la secție.

În cazul părinților, cercetarea va necesita inclusiv vizionarea înregistrărilor de pe camerele de luat vederi amplasate în vecinătatea liceului. Cele două eleve au aflat că riscă de la avertisment, la scăderea notei la purtare.

Prof. Lucia Cibotariu, directorul liceului, spune că managementul cazurilor de violență s-a modificat, odată cu apariția Ordinului 6235, din 6.09.2023. Se aplică acum o procedură nouă, comisia antibullying fiind înglobată în noua Comisie de prevenire și eliminare a violenței.

Procedură

„Primul pas, conform acestui ordin, era discuția cu părinții elevelor. Cazul urmează a fi propus spre analiză consiliului profesorilor clasei și se stabilește ce măsuri sunt propuse, conform ROFUIP.

În funcție de gravitatea faptei, se votează, fiecare profesor fiind liber să gândească scăderea notei la purtare sau alte măsuri. Exmatriculare nu se mai face decât în cazuri foarte grave, de violență sau alte lucruri foarte grave, măsură care este exclus să se aplice în cazul incidentului dintre cele două eleve", a declarat Cibotariu.

În ceea ce privește scăderea notei la purtare, prof. Lucia Cibotariu ne-a declarat că în Statutul elevului este prevăzut ca, în cazul în care elevul are un comportament fără abateri, după opt săptămâni acea sancțiune să fie ridicată.

Uite-aşa se duce pe copcă România Educată.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te