O mamă de 36 de ani câștigă 15.000 de dolari pe lună, lucrând numai 10 ore pe săptămână

DE Florin Budescu | Actualizat: 04.06.2023 - 16:58
Jade Weatherington, mic antreprenor - Foto: Facebook/Jade Weatherington

Cum poţi câştiga 15.000 de dolari pe lună? Jade Weatherington, o mamă în vârstă de 36 de ani, preda de mai mult timp limba engleză, pe diverse site-uri de web, când a iniţiat două cursuri pe Outschool, o platformă de cursuri online pentru copii, în anul 2018.

SHARE

Una era despre arte și meserii, iar cealaltă era despre stăpânirea tehnicii eseului realizat din cinci paragrafe.

Cum să câştigi 15.000 $ în 10 ore de lucru

Afacerea a trenat câteva luni, înainte să înceapă, dar, până la începutul anului 2021, Weatherington a adăugat alte șase cursuri și a câștigat 10.000 de dolari pe lună, de pe acest site, lucrând doar 10 până la 12 ore pe săptămână.

Outschool oferă profesorilor posibilitatea de a-și transforma profilurile individuale în profiluri de organizație cu mai mulți educatori. În iunie 2021, Weatherington a decis că va face pasul acesta.

Ea a angajat șapte profesori, până în aprilie 2022, și a oferit până la 60 de cursuri pe site, inclusiv scrierea de eseuri pentru diferite vârste și cursuri creative, cum ar fi scenariul, conform CNBC.

Citeşte şi: Grefierii spun că creşterea vârstei de pensionare e condamnare la locul de muncă. Câștigă 7.000 lei

În 2021, ea a început, de asemenea, să creeze cursuri online, care să-i învețe pe oameni cum să construiască ei înșiși. Ea le-a postat pe site-ul ei personal, Teacherjade.com.

Weatherington, care locuiește în Atlanta, Georgia, împreună cu fiica ei de 14 ani, câștigă acum cam 15.000 de dolari pe lună și lucrează în jur de 10 ore pe săptămână.

Iată cum și-a construit multiple fluxuri de venit, chiar dacă s-a confruntat cu probleme, pe parcurs. În primele șase luni după ce Weatherington și-a transformat profilul individual Outschool într-un profil de organizație, totul mergea bine.

Citeşte şi: Un profesor din România câștigă de cinci ori mai puțin ca unul din Austria. Cât primește un debutant

Dar, la începutul anului 2022, „a existat o scădere a numărului de înscrieri”, spune ea. Ea a observat o pierdere de 5 dolari, în timp ce își făcea statul de plată. „Îmi amintesc că am fost în panică”, spune ea.

„De exemplu, dacă am pierdut 5 dolari, ce se întâmplă dacă se multiplică şi pierd 500 de dolari, în viitor?" Weatherington a contactat Outschool. S-a dovedit că platforma suferea unele modificări interne ale algoritmului.

Ea a ajuns să se întâlnească cu reprezentanții companiei în octombrie 2022, pentru a face câteva sugestii despre cum ar putea rezolva problema. Între timp, în iunie 2022, ea a luat toate cursurile, cu excepția a 17, de pe site și a început să ofere câteva pe propriul site, Teacherjade.com.

Sinusoide

De asemenea, a adăugat cursuri pe o altă platformă cu care a experimentat, Allschool, care se adresează studenților din întreaga lume.

Când și-a anunțat profesorii despre schimbare, unii au decis să treacă la predare pe Allschool sau la site-ul personal al lui Weatherington, iar unii au preferat să aștepte și să vadă ce se va întâmpla cu Outschool, în toamnă.

În ianuarie 2023, Weatherington a văzut că numărul de înscrieri la cursurile ei Outschool a crescut din nou. Ea continuă să ofere acele 17 cursuri pe site și încă oferă cursuri de scris, în general, atât pe site-ul ei personal, cât și pe Allschool.

Toți cei șapte profesori ai ei s-au întors în cele din urmă și ea tocmai a angajat alţii. După momentul de criză, Weatherington e acum bucuroasă că a reușit să pivoteze şi să meargă mai departe.

Dar realizează că problema ar fi fost mai ușor de rezolvat dacă ar fi avut mai puțini oameni de gestionat. „Am crescut prea repede”, spune ea acum.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te