La Grădiniţa Piticot, au găurit pereţii, ca să o verifice antiseismic, apoi au abandonat proiectul

DE Alexandru Pop | Actualizat: 24.03.2023 - 11:55
Copil la grădiniță (Imagine cu rol ilustrativ) - Foto: Pexels

La Slobozia, două săli de clasă ale Grădiniței Piticot au fost găurite din loc în loc, pentru a se verifica siguranța la cutremur a clădirii în care funcționează instituția.

SHARE

Au început primele demersuri din cadrul Proiectului ELENA și o dată cu ele și primele probleme. 

Grădiniţa Piticot, pereţi găuriţi pentru teste seismice

La Slobozia, două săli de clasă ale Grădiniței Piticot au fost găurite din loc în loc, pentru a se verifica siguranța la cutremur a clădirii în care funcționează instituția.

Fără să mai surprindă pe cineva, muncitorii care au efectuat acest tip de expertiză au lăsat pereții găuriți și s-au făcut nevăzuți.

Citeşte şi: Un nou cutremur puternic a zguduit Turcia în zona deja devastată. Ce magnitudine a avut seismul?

"Vom cere sprijinul autorităților locale, pentru a ne oferi fonduri, astfel încât să reparăm pereții afectați", susține Mihaela Diancof, directorul unității de învățământ, conform Independent Online. (și foto)

Siguranţa la cutremure, ca la Slobozia

Pentru că proiectul o impune, fiecare clădire care va beneficia de lucrări de reabilitare energetică este supusă unei verificări privind siguranța la cutremure.

În urmă cu o săptămână, o astfel de expertiză a fost realizată la Grădinița Piticot, din Slobozia. Muncitorii care au realizat această expertiză au venit, au făcut mai multe găuri în pereții din incinta a două săli de clasă, apoi au lăsat totul la voia întâmplării și s-au făcut nevăzuți.

"Au venit și au spus că verifică siguranța la seisme, în Proiectul ELENA. Au vrut să intre în mai multe săli de clasă, dar noi le-am dat acces doar în cele două, unde nu erau copii.

Citeşte şi: Cutremur de 4,1 în judeţul Buzău. Este al doilea seism din judeţ înregistrat duminică

Au venit, și-au făcut treaba și au lăsat pereții așa" susține Mihaela Diancof. Acum, reprezentanții instituției de învățământ încearcă să facă rost de bani, pentru efectuarea reparațiilor.

"Nu putem să lăsăm sălile să arate așa, pentru că imaginile sunt dezolante. Vă dați seama că nu-i putem primi pe copii în aceste clase. Sperăm ca reprezentanții administrației locale să înțeleagă situația și să ne ajute cu fondurile necesare efectuării reparațiilor.

Totodată, așteptăm și rezultatele expertizei pe care domnii au realizat-o!» a mai spus Diancof.

Bani de la BEI

Denumit "ELENA", acronimul pentru "European Local Energy Assistance", acest proiect este finanțat și gestionat de Banca Europeană pentru Investiții și are rolul de a facilita derularea investițiilor în domeniul eficienței energetice și al energiilor din surse regenerabile.

La nivelul județului Ialomița, Programul ELENA a fost lansat în anul 2021 și se află în grija Consiliului Județean Ialomița.

La momentul de debut al implementării programului, administrația locală a semnat 23 de contracte de asociere, cu tot atâtea primării din județ, pentru reabilitarea a 45 de clădiri de utilitate publică, o parte dintre imobile fiind sedii în care își desfășoară activitatea grădinițe, școli și licee.

Valoarea totală a proiectului este de 17 milioane de euro, iar jumătate din fonduri vor fi alocate pentru clădirile publice din Slobozia.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te