Toate autobuzele electrice sunt cumpărate cu fonduri europene, au o capacitate de aproximativ 130 de călători şi o durată de funcţionare de minim 15 ani, din care opt ani fără reparaţie generală.
„În câteva zile pleacă spre Timişoara primele patru autobuze electrice. Restul de 40 ajung la Timişoara în următoarele luni. Toate sunt cumpărate cu fonduri europene în urma parteneriatului cu Ministerul Dezvoltării. Au o capacitate de circa 130 de călători şi o durată de funcţionare de minim 15 ani, din care opt fără reparaţie generală.
Citește și: Unul dintre cei mai mari designeri de modă, supus la electoșocuri. I-au ascuns moartea iminentă
Prin aspect, noile mijloace de transport onorează industria timişoreană de odinioară care a produs între 1970-1990 tramvaiul Timis 2 prezent pe şine nu doar în Timişoara, ci în toate marile oraşe ale României. Culorile Timis 2 erau galben - negru - alb”, a scris Dominic Fritz, duminică pe Facebook.
Citește și: Câștiguri în valoare de 2,779 miliarde de lei pentru Bursa de Valori București la capitalizare
El a adăugat că, „pentru ca timişorenii să nu mai stea blocaţi în trafic avem nevoie de transport public eficient şi o flotă modernă”.
„Este soluţia aplicată în orice oraş european în care se circulă bine. În ultima lună, am reuşit să câştigăm 75 de milioane de euro fonduri europene şi reuşim să înlocuim întreaga flotă de transport public: în total 150 de autobuze electrice, firobuze şi tramvaie noi. Mişcăm Timişoara. Împreună”, a conchis primarul Timişoarei, potrivit News.ro.