Doar o treime dintre români contribuie cu bani la cauze sociale

DE Bianca Iosef | Actualizat: 22.06.2020 - 16:41
Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Doar 30% dintre români își redirecționează o parte din impozitul pe venit către cauzele sociale, potrivit datelor ANAF, obținute de asociația Salvați copiii.

SHARE

Numărul românilor care își redirecționează o parte din impozit către cauzele sociale  a crescut în 2019 considerabil față de anul 2018, de la 1,7 milioane de persoane care au donat la 1,85 milioane de persoane, arată Salvați copiii, într-un comunicat de presă.

Totuși, suma totală colectată a scăzut drastic însă.

Au fost strânse fonduri în valoare de 150 milioane de lei în 2019, față de 166 de milioane de lei în anul anterior, conform datelor ANAF, furnizare la cererea Organizației Salvați Copiii România.

Pe de altă parte, numărul organizațiilor non-profit care beneficiază de finanțare prin acest tip de mecanism a crescut de asemenea, potrivit acelorași date.

„Fondurile colectate prin acest mecanism de redirecționare a unei cote din impozitul pe venit sunt cruciale pentru categoriile vulnerabile, atât în ceea ce privește finanțarea, cât și în ceea ce privește solidaritatea și responsabilitatea socială”, a declarat președintele executiv Salvați Copiii România, Gabriela Alexandrescu.

Acesta a precizat că datorită oamenilor care aleg să ajute activ, crește încrederea în societate și astfel sunt finalizate proiecte colevtive precum „dotarea spitalelor, sprijinirea medicilor și salvarea vieților în mod corect.”

„Cei care aleg să redirecționeze impozitul îi ajută în mod direct pe medici și pe pacienții vulnerabili. În anul 2019, 342.069 de euro au fost strânși prin acest mecanism, bani care au contribuit la dotarea maternităților și secților de terapie intensivă neonatală din România”, conform unui comunicat din partea Organizației Salvați Copiii România.

Salvați Copiii a decis ca în 2020 să pună la dispoziția spitalelor fondurile care vor fi colectate din redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit, astfel încât fiecare contribuabil să poată susține nemijlocit întărirea capacității sistemului medical românesc, potrivit organizației

Formularele de înscriere pentru cei care vor să redirecționeze bani către organizațiile non-profit pot fi depuse online până pe 30 iunie.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.