În funcție de compartiment și nivel, în frigider predomină temperaturi diferite. De aceea carnea, legumele și brânza ar trebui sortate diferit. Din motive întemeiate, nu este recomandată depozitarea laptelui în ușa frigiderului.
Desigur, alimentele perisabile precum laptele, peștele sau carnea trebuie puse la frigider cât mai repede posibil după cumpărături. Dar atenție: depozitarea corectă este crucială.
De ce nu este bine să păstrăm laptele în ușa frigiderului. Toți facem așa dar nu este indicat
Există diferite zone reci în frigider. Potrivit lui Gabriele Kaufmann de la Centrul Federal pentru Nutriție (BZfE), produsele perisabile precum peștele, carnea și cârnații aparțin în partea inferioară a frigiderului, unde este cel mai rece.
Produsele lactate trebuie așezate deasupra, în compartimentul din mijloc - este, de asemenea, destul de rece acolo.
Resturile de mâncare sau brânză, totuși, trebuie așezate deasupra; Fructele și legumele aparțin compartimentului pentru legume.
Este cel mai cald în ușa frigiderului
Chiar dacă forma adecvată a cutiei de lapte vă tentează să faceți acest lucru, Kaufmann recomandă să nu păstrați laptele în ușa frigiderului pentru o perioadă lungă de timp.
Acolo este cel mai cald, iar alimentele perisabile precum laptele se strică repede.
„Dacă laptele a fost deja deschis, îl puteți depozita în ușă pentru o perioadă scurtă de timp. Cel puțin nu se va scurge nimic dacă sacul se poate ridica. Totuși, dacă cumpărați mai multe pachete și doriți să le păstrați puțin mai mult, cu siguranță ar trebui să le depozitați în compartimentul mai rece, din mijloc.”
Citește și: Secretul din frigider care te scapă de mirosurile neplăcute. Puțini oameni știu să-l folosească
În plus, laptele își schimbă gustul dacă este depozitat incorect. Potrivit nutriționistului BZfE, laptele absoarbe cu ușurință mirosurile străine, de exemplu din alimentele cu miros puternic din frigider.
Prin urmare, trebuie să vă asigurați că nu depozitați laptele lângă brânză sau cârnați urât mirositoare.
Potrivit lui Gabriele Kaufmann, laptele proaspăt produs în mod tradițional poate dura aproximativ șapte până la zece zile la sub 8 °C, adică în frigider, iar ambalajul deschis poate dura până la cinci zile.
Laptele trebuie depozitat corect Foto: pixabay.com imagine cu rol ilustrativ
Laptele UHT are o durată de valabilitate de trei până la șase luni într-un ambalaj închis la temperatura camerei; data de valabilitate se aplică și aici dacă este depozitat corect. Pachetul deschis durează aproximativ șapte zile.
Nutriționistul subliniază: „Numai cei care își depozitează corect laptele se pot baza pe data de cel mai bun termen când ambalajul este închis”.
Citește și: Cât timp mai poți consuma ouăle, laptele și carnea după ce le expiră termenul de garanție
Apropo: doar pentru că aceasta a expirat, produsele lactate nu sunt neapărat stricate.
Puteți folosi un test de miros sau gust pentru a afla dacă laptele proaspăt este încă stabil la raft. Laptele proaspăt stricat poate fi recunoscut după gustul său ușor acrișor.
Când vine vorba de lapte cu durată lungă de viață, este mai bine să rămâi la data cel mai bine înainte de, se arată într-un material postat pe platforma chip.de.