Credea că totul este pierdut, dar gestul unui străin i-a salvat viața: ”Nu sări!”. Totul e amintire

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 19.09.2023 - 15:33
Trieste Belmont salvată de un necunoscut Foto: goodnewsnetwork.org

O tânără credea că totul este pierdut și, trecând pe un pod, se gândea că gestul ei le va face viața mai ușoară celor din jur. Însă totul a luat o întorsătură ciudată atunci când un străin a strigat la ea.

SHARE

Viața ia întorsături neobișnuite și ne dă lecții atunci când credem că nu se mai poate face nimic. O tânără a fost salvată de la moarte în ultimul moment. 

Voia să sară de pe un pod când un bărbat necunoscut a strigat la ea. 

Credea că totul este pierdut dar gestul unui străin i-a salvat viața: ”Nu sări!”. Totul e amintire

În fiecare an, în lume, se înregistrează aproximativ un milion de decese prin suicid, ceea ce înseamnă un deces la fiecare 40 de secunde.

De altfel, sinuciderea ocupă locul doi în rândul cauzelor morţii la adolescenţi şi tineri.

În România, în fiecare an, se înregistrează aproximativ 13 decese prin sinucidere la 100 000 locuitori, situându-se pe locul trei în ierarhia circumstanţelor de moarte violentă.

Citește și: Ajutor de 3.000 de lei pentru cei care suferă de depresie. Ce condiții trebuie să îndeplinești?

De cele mai multe ori, sinuciderea sau tentativa de suicid are la bază o traumă. O despărțire bruscă de persoana iubită, decesul cuiva drag, concedierea sau aflarea unui diagnostic grav privind o boală incurabilă sunt doar câteva dintre motivele pentru care mulți oameni ajung să își pună capăt zilelor. 

 O tânără a încercat să facă acest gest după ce prietenul ei nu venise la timp să o aducă acasă cu mașina. 

Se întâmpla acum câțiva ani. Trieste Belmont se lupta cu depresia. Bunica ei tocmai murise și trecuse printr-o despărțire dramatică.

În acest moment preda un curs de dans, dar fără permis de conducere, se baza pe un prieten să o conducă la și de la serviciu în fiecare săptămână. Într-o zi, însă, prietenul nu a apărut, iar Belmont a așteptat ore întregi înainte de a decide să plece singură acasă.

Drumul ei trecea peste un pod înalt. Și când a ajuns acolo, s-a oprit o clipă.

„Treceam una dintre cele mai proaste zile din viața mea. Și mă uitam în jos la toate mașinile, mă simțeam atât de inutilă și ca o povară atât de mare pentru toată lumea din viața mea încât am decis că acesta era momentul și trebuie să-mi pun capăt vieții”, a spus Belmont pentru NPR .

„Plângeam și plângeam și făceam curajul să trec până la capăt, pentru că știam în acel moment că va face viața tuturor mai bună.”

În acel moment, un șofer, căruia Belmont nu i-a văzut fața și a cărui mână nu i-ar fi strâns niciodată, a trecut peste pod și a strigat pe fereastră.

„Nu sări”, au spus ei.

A aprins imediat un bec în capul ei; că, dacă unui străin îi pasă destul de mult să vorbească, atunci sinuciderea nu era răspunsul.

Citește și: Șapte semne că un om este în depresie. Prietenul tău are nevoie urgentă de medic

S-a înscris la terapie și, cu ajutorul prietenilor, familiei și terapeutului ei, este într-adevăr departe de acea zi întunecată și fatidică, conform goodnewsnetwork.org.

Tânăra folosește acum incidentul ca exemplu pentru a-i învăța pe alții să fie amabili cu oamenii, deoarece nu este niciodată evident prin ce trec. Cea mai mică bunăvoință se înmulțește cu distanța socială dintre doi străini.

Suicidul reprezintă a doua cauză de deces în rândul adulților tineri (15-24 de ani). Pentru fiecare suicid reușit, sunt raportate aproximativ 100 de tentative de sinucidere.

România se află pe locul 58 în lume în ceea ce privește rata de suicid și pe locul 126 în ceea ce privește depresia. Anxietatea, depresia și tulburările de comportament sunt printre principalele cauze de boală și suferință în rândul tinerilor. În România, aproximativ 22.000 de copii și tineri trăiesc cu un diagnostic de boală mintală, conform insp.gov.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te