Luna august va veni cu schimbări pentru românii din Germania. Noile reglementări ale guvernului german îi vor afecta în mod direct.
Vor fi afectate salariile, însă sunt anunțate și alte modificări în cel mult două săptămâni.
Ce se întâmplă de la 1 august cu românii care muncesc în Germania. Măsurile îi vor afecta direct
Transportatorii de bani și valori vor primi de la 1 august salariul mărit. Pentru că oamenii din această meserie au multă responsabilitate, dar și un oarecare risc, salariul minim crește pentru ei.
Trebuie însă menționat că remunerația pentru această industrie este diferită în fiecare stat federal. Astfel, ajustarea din august este valabilă doar în Renania de Nord-Westfalia: în loc de precedentul 20 de euro, salariul minim va crește la 20,64 euro pe oră.
Citește și: Ce alocație primesc copiii români care locuiesc în Germania. De 5 ori mai puțin iau cei din România
Amintim că de la 1 octombrie 2022, salariul minim legal general în Germania este de 12 euro pe oră. Acest salariu minim se aplică și pentru anul 2023.
În plus față de salariul minim legal, există o serie de salarii minime din industrie. Un salariu minim în industrie este o limită de salariu minim obligatorie pentru o industrie, stabilită prin negocieri colective între sindicate și angajatori și, ulterior, făcută universal obligatorie, scrie Ziarulromanesc.de.
Se apropie termenul limită pentru declarația fiscală pentru 2021
Se apropie termenul limită pentru persoanele care își depun declarațiile fiscale pentru 2021 cu ajutorul consilierilor fiscali. În general, termenele sunt mai lungi în acest caz. De exemplu, termenul limită pentru persoanele care își depun singure documentele a fost 31 octombrie 2022. Dar, pentru cei care beneficiază de ajutor, nu uitați, declarația fiscală trebuie depusă până pe 31 august 2023.
Citește și: Românii pot obține mai ușor cetățenia germană, chiar după 3 ani. Trebuie să respecte unele condiții
De ce vor fi interzise lămpile fluorescente
Lămpile fluorescente sunt adesea numite în mod greșit surse durabile de lumină, care se presupune că sunt eficiente din punct de vedere climatic și energetic. Cu toate acestea, acest lucru nu este adevărat. Din acest motiv, sunt interzise treptat în UE și urmează să fie înlocuite cu lămpi LED mult mai eficiente.
În Germania acest lucru se întâmplă de luna viitoare. Mai exact, din 25 august, lămpile fluorescente T5 – 16 mm și T8 – 26 mm trebuie să dispară definitiv.
Amintim că, încă din primăvara anului 2022, UE a schimbat directiva RoHS. Este vorba despre restricționarea utilizării substanțelor periculoase. Un obiectiv important: mercurul ar trebui să dispară din sursele de lumină.
De asemenea, de la 1 august 2023, va avea loc o schimbare pentru privind achiziționarea vehiculelor hibride plug-in. Până acum, cumpărătorii de mașini se puteau bucura de o subvenție de stat atractivă. Însă aceasta devine istorie, întrucât pe viitor se va aplica doar vehiculelor care pot avea o autonomie electrică minimă de 80 de kilometri.
Condițiile devin semnificativ mai stricte și pentru mașinile hibride pentru companii. Vehiculele vor fi impozitate preferenţial doar dacă se poate dovedi că acoperă mai mult de 50 la sută din călătorii în regim pur electric. În caz contrar, se datorează cota standard de impozitare.
Cu toate acestea, implementarea acestui concept este mai mult teorie decât practică, deoarece în prezent nu există nicio tehnologie care să poată citi aceste informații.