Ce primărie de municipiu a organizat un parastas, pe post de eveniment cultural

DE Florin Budescu | Actualizat: 11.03.2024 - 10:55
Ce primărie de municipiu a organizat un parastas, pe post de eveniment cultural - Foto: captură video vremeanoua.ro
Ce primărie de municipiu a organizat un parastas, pe post de eveniment cultural - Foto: vasluiazi.ro

Ce primărie de municipiu a organizat un parastas, pe post de eveniment cultural. Primăria Vaslui a organizat un parastas, cu rugi și cântări religioase, pomeni, coroană de flori și toată recuzita.

SHARE

Ce primărie de municipiu a organizat un parastas, pe post de eveniment cultural. Primăria Vaslui a organizat un parastas, cu rugi și cântări religioase, pomeni, coroană de flori și toată recuzita de specialitate.

Singura legătură cu cultura, în această acțiune, a fost faptul că persoana comemorată a fost profesorul Romeo Tălmaciu.

Ce primărie de municipiu a organizat un parastas, pe post de eveniment cultural

Din acest punct de vedere, problema nu este cel omagiat, pentru că toată lumea este de acord că regretatul profesor merită cu prisosință toate omagiile, comemorările și orice altă acțiune culturală sau religioasă, făcută în memoria sa.

Demn de menționat este faptul că, tot în memoria profesorului Tălmaciu, Consiliul Județean Vaslui a organizat un spectacol omagial, în care au fost premiate tinerele talente ale județului.

Citeşte şi: Ce conțin pachetele împărțite de Anamaria Prodan la parastasul mamei sale: Îi plăceau foarte tare

Primăria Vaslui a plătit și a organizat în Cimitirul Eternitatea un parastas. Evenimentul a avut loc sâmbătă, într-un cadru restâns, dar cu participarea importantă a viceprimarilor Lucian Braniște, Cătălin Mândru sau a lui Valeriu Caragață, manager public al județului Vaslui.

Foto: vasluiazi.ro

Nedumerirea și marea confuzie este cum poate fi încadrat acest eveniment religios la capitolul Cultură? Viceprimarul Cătălin Mîndru, însărcinat cu evenimentele culturale, la Primăria Vaslui, s-a ocupat de acest parastas.

Foto: vasluiazi.ro

Profesorul Tălmaciu a fost creatorul Fanfarei de Copii Rotaria. El ar fi trebuit să împlinească 68 de ani, ale cărei piese apar pe coloana sonoră a filmului "A fost sau n-a fost", al lui Corneliu Porumboiu. Fanfara a câștigat Premiul Juriului, la Festivalul Internațional de Fanfare, din Belgia, în anul 2006.

Citeşte şi: O primărie din România vrea ca trasul clopotelor și accesul la toaleta din cimitir să fie taxate

“Evenimentul pentru comemorarea domnului profesor Tălmaciu este prins în calendarul activităților culturale, organizate de Primăria Vaslui. Și, fiind un eveniment de acest gen, parastas, nu putem da amploare, pentru că familia dorește o participare redusă.

Doamna responsabilă cu evenimentele culturale a venit cu această idee, am contactat familia și s-au pus de acord asupra detaliilor.

De aceea, am considerat că, dacă familia acceptă propunerea noastră, este un moment potrivit să o facem, deși noi nu am mai organizat astfel de evenimente”, a declarat viceprimarul Mândru, conform vremeanoua.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te