Casa de pensii a anunțat perioadele exacte când pensionarii merg la tratament. Cum iei bilet redus?

DE Alex Darvari | Actualizat: 01.02.2024 - 16:08
Casa de pensii anunță perioadele exacte în care pensionarii merg la tratament. Cum iei bilet redus? - Foto: Freepik

Casele de pensii anunță perioadele exacte în care pensionarii merg la tratament. Cum iei bilet redus poți afla interesându-te la casele județene de pensii de care aparții. Din informațiile Newsweek, seriile sunt de 16 zile, iar prețul este sub cel al pieței și e sub 200 lei.

SHARE

Casa de pensii a anunțat perioadele exacte când pensionarii merg la tratament. Este vorba de 19 serii după cum a anunțat Casa de Pensii Constanța. 

Prima zi este 19 februarie, iar ultima intră pe 19 noiembrie.

Casa de pensii a anunțat perioadele exacte când pensionarii merg la tratament. Cum iei bilet redus?

Sunt nu mai puțin de 19 serii pentru tratament. Ca să fiți sigur că datele sutncele corecte și în județul dvs trebuie să vă adresați Caselor de pensii din respectivul județ, să întrebați poștașul sau să intrați pe paginile de Internet a Caselor de Pensii.

Citește și: Cine sunt cei 2.200.000 de pensionari care vor lua 125 lei în plus la pensie în următorii 3 ani?

Mai jos aveți datele seriilor de tratament.

Casa de Pensii Constanța a postat și stațiunile unde sunt locuri pentru tratament pentru locuitorii județuluyi Constanța:

Aproximativ 135.700 de bilete la tratament balnear vor fi asigurate în acest an prin Casa Națională de Pensii Publice, față de 120.000 în anul 2023.

Dintre acestea, aproximativ 60.000 vor fi asigurate în bazele de tratament administrate de Casa Națională de Pensii Publice, conform Hotărârii de Guvern aprobate astăzi.

Citește și: Crește numărul biletelor de tratament cu preț redus pentru pensionari. În ce stațiuni pot merge?

Newsweek prezintă mai jos criteriile pe baza cărora poți lua bilete de tratament

Astfel, potrivit Casei de Pensii, durata sejurului unui bilet de tratament este de 16 zile, iar a tratamentului balnear este de 12 zile.

Cei care doresc să se înscrie în vederea obţinerii unui bilet de tratament trebuie să depună la sediul casei teritoriale de pensii sau online (utilizând site-ul CNPP) o cerere, urmând ca restul documentelor să fie ataşate la momentul eliberării biletului, anunță Casa de Pensii.

 

Ce nu trebuie să uitați acasă

- cererea tip de acordare a biletului de tratament;

- document de plată (după caz, talonul privind drepturile de pensie din alte sisteme neintegrate sistemului public de pensii, în original sau copie care se va prezenta la momentul eliberării biletului);

- declaraţie pe propria răspundere că nu realizează alte venituri din pensie din alte sisteme neintegrate sistemului public de pensii,cu excepţia persoanei care depune talonul privind plata acestor drepturi care se va prezenta la momentul eliberării biletului);   

Cum poți lua bilet de tratament?

Biletele de tratament se acordă pensionarilor, fiecar putând beneficia, în cursul unui an, de un singur bilet de tratament.

Pot beneficia de un bilet de tratament cei ce sunt asigurați în sistemul public de pensii și pensionarii din acest sistem, precum și cei care au dreptul la aceste bilete printr-un act normativ special. Ei trebuie să dovedească faptul că suferă de anumite afecțiuni.

Citește și: Pensia vine, în februarie, cu 250 lei în plus pentru un milion de pensionari. Cum se dau banii ?

Distribuirea biletelor de tratament balnear o face Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP), prin casele teritoriale de pensii. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te