VIDEO Cabană incendiată, câine incendiat şi ucis, paznic sechestrat. Focuri de armă, în motoare

DE Alexandru Pop | Actualizat: 27.03.2023 - 23:02

O cabană de pe Valea Vaserului, utilajele forestiere şi un câine au fost incendiaţi. Câinele a fost ucis. Un paznic a fost sechestrat, Zeci de focuri de armă s-au auzit, în motoarele utilajelor.

SHARE

Cabana, cu două etaje, au fost distrusă prin incendiere. Un câine de pază a fost și el incendiat și ucis. Paznicul a fost sechestrat, iar motoarele a şapte utilaje au fost distruse, după ce au fost trase zeci de focuri de armă.

Cabană arsă şi câine de pază incendiat şi ucis, paznic sechestrat

Mai mult, două utilaje și o mașină de teren au fost distruse de flăcări deoarece erau parcate în apropierea cabanei aprinse.

Totul ar fi pornit de la o licitație publică, la care au participat mai multe firme, printre care și firma a cărei cabană a fost incendiată.

Citeşte şi: FOTO Incendiul din 1847 a mistuit un sfert din București. Și domnitorul Bibescu „a dat la găleată”

Aceasta a și câștigat licitație. Administratorul firmei a declarat că au primit anterior amenințări cu moartea și incendierea și că a depus plângere la parchet, dar nimeni nu a mișcat un deget, conform vasiledale.ro.

Tot acesta susține că focurile de armă ar fi fost trase cu arme de război, de proveniență ucraineană.

Citeşte şi: Incendiu puternic la un bloc de locuințe aflat în renovare din Sectorul 5 al Capitalei

Acum echipe complexe de criminaliști și ofițeri de la arme explozibili și substanțe toxice au plecat de la IPJ Maramureș spre Vișeu de Sus.

Informaţiile iniţiale, conform cărora cinci ucraineni, care au trecut ilegal graniţa în România, ar fi suspecţi în acest incident de pe Valea Vaserului, nu s-au adeverit.

Ei nu au nici o legătură cu incidentul, deoarece poliţiştii de frontieră i-au găsit în jurul orei 15.45, la 10 km distanţă de cabana incendiată, iar incidentul propriu-zis a avut loc aseară, mult mai târziu.

O familie, patru fraţi şi tatăl, ar fi implicată

Ucrainenii se află la Centrul de refugiaţi din Şomcuta Mare, după ce iniţial au fost audiaţi. Pe de altă parte administratorii firmei păgubite spun că patru fraţi şi tatăl lor ar fi produs incendierea.

Aceştia au participat împreună la o licitaţie publică în cursul zilei de joi pentru a exploata masa lemnoasă din zona Valea Vaserului. Şi de aici ar fi promit ameninţări, iar aseară au incendiat şi au tras cu armele în toate utilajele forestiere aflate lângă cabană.

Criminaliştii au ridicat mai multe gloanţe de la faţa locului însă până acum nici nu ne-au confirmat nici nu infirmat informaţiile conform cărora atacatorii ar fi folosit arme letale de producţie ucraineană.

Cert este că nici la această oră poliţiştii nu au coborât din munte.   

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te