Măsura este controversată, medicii de alte specialități neavând competențele necesare tratării bolnavilor infecțioși. Iar dacă rudele unor bolnavi nu vor accepta să fie tratați de medici de alte specialități?
„Lucrurile sunt cât se poate de serioase. Am stabilit că pe durata stării de alertă alte specialităţi medicale decât infecţionişti, ATI-işti pot veni în ajutorul colegilor, cu respectarea protocoalelor de practică medicală", a precizat Voiculescu, insistând că cei care au pregătire medicală știu să urmeze protocoalele de tratament și nu ar trebui să existe suspiciuni.
Citește și
Ministrul Sănătăţii: Avem cadru legal pentru testarea rapidă antigen în farmacii, la preț mic
VIDEO Guvernul Cîțu anunță măsurile luate pentru controlul pandemiei
„Cred că toată lumea este obosită, aş începe cu medicii şi personalul sanitar. Se vorbeşte despre paturi ca şi cum am vorbi despre mobilă. În fapt, limitarea principală este cea a resursei umane. Vorbim despre medici obosiţi şi asistente şi infirmiere şi toţi cei care contribuie, şi pe de altă parte vorbim despre limitări pe care le eliminăm astăzi, limitări date de lege, o lege care îi face pe medici de anumite specialităţi să se teamă de eventuale consecinţe ale unui lucru pe care îşi doresc să-l facă, şi anume să ajute în secţiile de Terapie Intensivă sau acolo unde, în general, sunt îngrijiţi pacienţi COVID-19", a declarat Voiculescu.