VIDEO Din 15 martie, se deschid listele de așteptare pentru vaccinare. Vin 2,5 milioane de doze

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 26.02.2021 - 18:02
Din 15 martie, se deschid listele de așteptare pentru vaccinare. Vaccinuri #2021 Newsweek România

Listele de așteptare pentru vaccinarea împotirva COVID-19 vor fi deschise pe 15 martie, în condițiile în care România așteaptă în perioada următoare alte 2,5 milioane de doze, au declarat oficialii în cadrul Vaccinuri #2021 organizat de Newsweek România.

SHARE

România așteaptă din luna martie 2,5 milioane de doze de vaccin anti COVID-19, dintre care jumătate sunt de la Astra Zeneca, iar restul de la Pfizer și Moderna, a anunțat Andrei Baciu, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, în cadrul evenimentului Vaccinuri #2021, organizat de Newsweek România.

„Comisia Europeană are în desfășurare cinci contracte pentru vaccinuri împotriva COVID-19. Sanofi, a șasea companie contractată, nu a reușit să obțină încă un vaccin. 

În martie, va fi autorizat candidatul de la Johson&Johnson, iar din aprilie și celelalte companii, printre care și Curevac.

Pe lângă cele cinci, Comisia Europeană mai negociază cu Novavax și cu Valneva”, a precizat Andrei Baciu. 

Secretarul de Stat Andrei Baciu a precizat că etapa a III-a de vaccinare va începe în luna aprilie, dar nu poate spune, deocamdată, data exactă. 

 

Listele de așteptate, disponibile din 15 martie

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiță, a declarat, în cadrul evenimentului organizat de Newsweek România, că listele de așteptare pentru cei care vor să se vaccineze împotriva COVID-19 nu au putut fi deschise până acum pentru că autoritățile nu au avut certitudinea că vor avea destule doze. 

„Nu a fost posibilă programarea deoarece nu am avut perspectiva unor livrări de vaccinuri și nu am știut cât să ne extindem cu programările pentru a avea certitudinea că persoanele vor fi și vaccinate.

Altfel, am fi fost în situația unor amânări, lucru pe care nu ni-l dorim.

Din 15 martie va fi disponibilă lista de așteptare care va permite tuturor românilor să se programeze și să opteze pentru un centru de vaccinare.

Când locurile vor fi disponibile, persoanele înscrise pe listă vor fi notificate prin SMS și email. Cel notificat are la dispoziție 24 de ore pentru a decide dacă să se programeze sau nu în acel centru de vaccinare”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

Citește și: VIDEO Valeriu Gheorghiță: Din aprilie, vor fi vaccinate în România 100.000 de persoane pe zi

Programarea, doar din lista de așteptare

Coordonatorul campaniei de vaccinare a preciat că fiecare persoană va putea vedea pe ce loc se află pe lista de așpterare.

„Această listă va permite să chemăm la vaccinare, gradual, persoanele înscrise, în funcție de criteriile de eligibilitate.

Programarea la vaccinare se va face doar din această listă de așteptare. Practic noi vom încuraja ca oamenii să se înscrie pe această listă, pentru a asigura un echilibru între numărul de doze disponibile și numărul celor programați.

Prin această listă, vom avea un control mai bun al criteriilor de eligibilitate și vom putea să vaccinăm mai repede pe cei vulnerabili”, a precizat Valeriu Gheorghiță, în cadrul evenimentului Vaccinuri #2020, organizat de Newsweek România.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te