Alimentul numit și „aurul alb” ce reduce stresul și îmbunătățește digestia. Remediu pentru menopauză. Iată ce beneficii are pentru organism și despre ce legumă este vorba.
Alimentul numit și „aurul alb” ce reduce stresul și îmbunătățește digestia
Varza murată are efecte benefice pentru sănătate.
Pe măsură ce îmbătrânim, corpul nostru are nevoie de mai multă atenție pentru a ne asigura o sănătate bună. Îngrijirea sănătății noastre intestinale devine din ce în ce mai importantă, deoarece nu ne afectează doar digestia, ci are și un impact semnificativ asupra sănătății imune, mentale și generale a organismului.
Aici intervine varza murata, un aliment fermentat care, desi putin cunoscut in Spania, este un probiotic natural ideal, mai ales pentru persoanele peste 50 de ani.
Citește și: Peste 2,5 milioane de români, alergici la ambrozie. Recomandările medicilor pentru cei sensibili
Cunoscută și sub denumirea de „varză murată”, este un produs derivat din fermentarea varzei. Acest proces este realizat de bacterii benefice, care descompun zaharurile prezente în varză și produc acid lactic, care nu numai că conferă varzei murate aroma sa acrișoară caracteristică și textura crocantă, dar este și responsabilă pentru proprietățile sale probiotice, care sunt esențiale pentru un intestin sanatos.
Foto: Freepik Alimentul numit „aurul alb” reduce stresul și îmbunătățește digestia. Remediu pentru menopauză
Varza murata este un aliment cu multiple beneficii, dar efectele sale sunt deosebit de relevante pentru persoanele peste 50 de ani. Menopauza, de exemplu, poate provoca dezechilibre în flora intestinală și poate reduce nivelul de estrogen, afectând sistemul imunitar. „Acest aliment este un probiotic ideal în dieta ta după vârsta de 50 de ani și aproape că este consumat zilnic în România”, spun specialiștii.
Beneficiile varzei murate pentru organism
Îmbunătățește digestia. Îmbătrânirea este de obicei însoțită de modificări ale sistemului digestiv, cum ar fi o încetinire a tranzitului intestinal și o susceptibilitate mai mare la tulburări precum constipația. Varza murată, fiind bogată în probiotice, ajută la reglarea tranzitului intestinal, îmbunătățește absorbția nutrienților precum vitamina B, calciul și fierul și combate problemele comune precum arsurile la stomac și diareea.
În plus, probioticele prezente în varza murată ajută la prevenirea bolilor inflamatorii intestinale, precum boala Crohn sau sindromul colonului iritabil, care pot afecta persoanele în vârstă.
Sprijin pentru sistemul imunitar. Un sistem imunitar puternic este esențial pentru prevenirea bolilor pe măsură ce îmbătrânim. Probioticele din varza murată ajută la menținerea florei intestinale sănătoase și echilibrate, care la rândul său întărește apărarea organismului. Aceste microorganisme interacționează cu sistemul imunitar, promovând maturarea celulelor imunitare și susținând dezvoltarea funcțiilor imune normale.
Varza murata este o sursa excelenta de vitamina C si fier, nutrienti esentiali pentru un sistem imunitar sanatos. Consumul regulat de varză murată poate ajuta la prevenirea infecțiilor și a altor boli legate de vârstă.
Citește și: Ai 15 zile ca să îndepărtezi ambrozia din grădină și livadă. Ce riști dacă nu o faci
Aliatul perfect pentru femeile aflate la menopauză
Reglarea hormonală în timpul menopauzei. Menopauza este o etapă din viața femeilor care implică mai multe modificări hormonale, inclusiv o scădere a nivelului de estrogen. Această schimbare poate avea efecte semnificative asupra sănătății, inclusiv asupra sistemului imunitar și asupra echilibrului hormonal. Datorită capacității sale de a restabili echilibrul în flora intestinală, varza murată poate ajuta la atenuarea unora dintre aceste simptome, acționând ca un aliat natural în timpul acestei tranziții.
Mult mai mult decât un acompaniament al preparatelor, varza murată este un probiotic natural puternic care, mai ales pentru persoanele peste 50 de ani, oferă o serie de beneficii care, odată ce le vei vedea, vor deveni cel mai bun aliat al tău.