Trucul simplu cu scorțișoară care oprește căderea părului și întărește firul. Bunicile l-au folosit

DE Florentina Enache | Actualizat: 21.06.2024 - 17:19
Trucul simplu cu scorțișoară care oprește căderea părului. Bunicile noastre l-au folosit - Foto: Freepik.com (Imagine cu rol ilustrativ)
Trucul simplu cu scorțișoară care oprește căderea părului. Bunicile noastre l-au folosit - Foto: Pexels.com (Imagine cu rol ilustrativ)

Un truc simplu cu scorțișoară te poate ajuta să-ți întărești firele de păr și să combați căderea acestora. Cu siguranță ai tot ce-ți trebuie în casă.

SHARE

Căderea părului este o problemă cu care se confruntă foarte mulți oameni, însă tratamentele din comerț sau de la salon sunt scumpe. Cu toate acestea, există metode naturale pentru a diminua căderea părului, cu ingrediente pe care sigur le aveți în casă, cel de bază fiind scorțișoara. Foloseau și bunicile noastre trucul acesta.

Fie că este vorba de anotimp sau chiar de vârstă, nu este deloc plăcut să simți cum părul își pierde din rezistență și cade. În general, căderea părului poate fi rezultatul a diferiți factori, cum ar fi genetica, schimbările hormonale, stresul sau o parte normală a îmbătrânirii. 

Citește și: Ingredientul care te ajută să scapi de firele de păr despicate peste noapte. Acționează în 20 minute

Căderea părului poate fi accentuată și de lipsa de somn, în cazul celor care nu se odihnesc 8 ore pe noapte. Cu toate acestea, experții spun că este normal să pierdem între 50 și 100 de fire de păr pe zi, deoarece celulele părului se reînnoiesc în mod constant. Dieta joacă și ea un rol important în sănătatea părului.

Citește și: Cum scapi de firele albe fără să te vopsești? Fructul cu beneficii minune pentru păr. Costă 5 lei

De asemenea, părul poate fi expus la mai mulți factori care accentuează procesul de cădere, cum ar fi vopsitul, folositul plăcii de păr, a ondulatorului sau a produselor de stilizare.

Trucul simplu cu scorțișoară

Potrivit cercetărilor, scorțișoara este un ingredient benefic pentru stimularea creșterii părului. Dintre toți compușii săi, procianidina a fost cea care a atras în mod special atenția experților, o componentă care s-a dovedit a fi un aliat de nădejde în lupta împotriva căderii părului.

Căderea părului poate apărea atunci când foliculii de păr nu primesc un flux sanguin suficient. Acest proces poate fi ajutat de principalul compus al scorțișoarei, cinnamaldehida.

Citește și: Ingredientul care te ajută să scapi de firele de păr despicate peste noapte. Acționează în 20 minute

Scorțișoara acționează prin creșterea circulației și a fluxului sanguin către foliculii de păr. Potrivit mai multor studii, efectul său asupra circulației poate reduce căderea excesivă a părului la persoanele în vârstă.

Acest condiment este, de asemenea, bogat în zinc și mangan. Pe de o parte, zincul promovează activitatea celulară la nivelul scalpului, iar manganul ajută la formarea colagenului.

Citește și: Leguma care te ajută să obții un bronz uniform fără să stai cu orele la soare. Te costă doar 11 lei

Scorțișoara este bogată în vitamina C, vitamina B1, fier, potasiu, calciu și fosfor, compensând deficitele care afectează starea părului.

La toate acestea se adaugă faptul că scorțișoara are proprietăți antimicrobiene deosebite, care pot combate infecțiile și problemele scalpului, creând un mediu propice creșterii sănătoase a părului.

Scorțișoară cu miere și ulei de măsline

Scorțișoara, de una singură, are o serie de beneficii. Cu toate acestea, amestecând-o cu alte ingrediente se pot obține rezultate mult mai eficiente și mai rapide pentru a combate căderea părului. De exemplu, amestecați-o cu ulei de măsline și miere. 

Uleiul de măsline este plin de nutrienți esențiali pentru un păr sănătos și, printre altele, îl hidratează, îl repară și îl regenerează din interior, ajutându-l să crească.

Mierea întărește foliculii capilari, previne căderea părului și, în același timp, previne mătreața și conferă strălucire. 

Citește și: De ce preferă femeile să facă duș în apă mai caldă decât bărbații? Care este explicația științifică?

Pentru a realiza amestecul, aveți nevoie doar de o lingură de scorțișoară măcinată, două linguri de ulei de măsline și două linguri de miere. Amestecați ingredientele într-un bol, până se formează o pastă omogenă.

Aceasta trebuie aplicată pe părul curat, de la rădăcini până la vârfuri. Tratatamentul natural trebuie lăsat să acționeze aproximativ 15 minute. Apoi, clătiți părul cu apă caldă.

Se poate folosi o dată pe săptămână.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te