Cum scapi de firele albe fără să te vopsești? Fructul cu beneficii minune pentru păr. Costă 5 lei

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 15.06.2024 - 09:17
Cum scapi de firele albe fără să te vopsești? Fructul cu beneficii minune pentru păr. Costă 5 lei - Foto: Profimedia Images ( imagine cu rol ilustrativ )

Cum scapi de firele albe fără să te vopsești? Fructul cu beneficii minune pentru păr. Costă 5 lei. Iată cum poți arăta bine fără să folosești acele vopsele nocive pentru păr?

SHARE

Cum scapi de firele albe fără să te vopsești? Fructul cu beneficii minune pentru păr.

Citește și: Fructul care scade colesterolul și reduce inflamația. Cât de des trebuie să-l mănânci?

Citește și: Ingredientul care te ajută să scapi de firele de păr despicate peste noapte. Acționează în 20 minute

Citește și: De ce preferă femeile să facă duș în apă mai caldă decât bărbații? Care este explicația științifică?

Costă 5 lei. Iată cum poți arăta bine fără să folosești acele vopsele nocive pentru păr?

Citește și: Leguma care te ajută să obții un bronz uniform fără să stai cu orele la soare. Te costă doar 11 lei

Cum scapi de firele albe fără să te vopsești?

Părul gri, alături de riduri, este una dintre preocupările estetice care îi îngrijorează cel mai mult pe oameni pe măsură ce îmbătrânesc. Acele mici fire albe apar adesea mai devreme decât ne așteptăm și nu credem că trebuie să depindem de o vopsea de păr pentru a avea încredere în noi înșine.

Pentru că, deși multe fire de păr alb nu sunt vizibile cu ochiul liber, atunci când ne uităm în oglindă, reflexia ne spune că ele sunt acolo. În doar câteva zile se vor fi înmulțit.

Adevărul este că multe femei își acceptă deja firele cărunte așa cum sunt și își lasă părul complet grizonat pentru a arăta cât mai bine. Cu toate acestea, multe altele preferă pur și simplu să apeleze la toate vopselele și produsele de farmacie, al căror efect dispare în doar câteva zile.

Pe lângă faptul că multe dintre aceste vopsele dispar rapid - chiar dacă promit să dureze o veșnicie - ele deteriorează părul din cauza compușilor lor chimici, printre și amoniacul. Ca să nu mai vorbim de cât de dificil este să găsești nuanța perfectă.

În acest moment, remediile naturale apar ca fiind cea mai eficientă soluție. Cele pe care bunicile noastre le folosesc de ani de zile pentru a păstra culoarea naturală a părului lor cât mai mult timp și care, în plus, sunt la îndemâna noastră, cum ar fi avocado.

Avocado este, în prezent, unul dintre cele mai benefice și mai consumate fructe din lume. Cu doar câțiva ani în urmă, consumul său era minim; cu toate acestea, de când prima persoană a decis să-l adauge la pâinea prăjită de dimineață, a devenit un succes.

În ciuda faptului că nu este un fruct ieftin, grăsimile sale mononesaturate - care sunt cardio-sănătoase -, conținutul ridicat de fibre și capacitatea sa de a reduce nivelul de glucoză și insulină sunt argumente foarte solide pentru a deveni un superaliment care trebuie adăugat în dieta noastră. 

Beneficii ale avocado pentru păr 

Beneficiile sale nu se opresc aici, este un excelent aliat al frumuseții. Este un exfoliant natural pentru piele, în timp ce o hidratează, reduce inflamațiile și previne ridurile. Dar proprietățile sale îl fac și un ingredient cheie pentru schimbarea tonusului părului.

Citește și: Ai cumpărat banane de la supermarket? Trucurile prin care le poți mânca și după 7 zile

Uleiul de avocado este esențial în realizarea multor produse profesionale axate pe îngrijirea părului; cu toate acestea, noi mergem mai departe, iar sâmburele de avocado este de fapt aliatul perfect pentru a înmuia, neutraliza și preveni toate acele fire albe care ne îngrijorează. 

De ce nu ar trebui să aruncați niciodată sâmburele de avocado.

Datorită proprietăților sale antioxidante, hidratante și reparatoare, sâmburele de avocado servește ca un colorant vegetal care poate acoperi eficient toate acele șuvițe albe.

Sâmburele este, de asemenea, bogat în componente de stimulare a colagenului și de regenerare a pielii, ceea ce s-ar putea traduce printr-un păr mai tânăr și mai puțin predispus la încărunțire.

Atunci când semințele sunt rase, ele eliberează un pigment de culoare portocalie care, atunci când este aplicat pe păr, conferă o nuanță de caramel șuvițelor, care vor arăta complet natural. 

Pentru a face amestecul nostru împotriva părului cărunt, tot ce avem nevoie sunt doi sâmburi de avocado, un baton de scorțișoară și un litru de apă. Această combinație de ingrediente va face ca toate proprietățile lor să funcționeze, iar rezultatele vor fi mai eficiente.

Ideea că sâmburii de avocado și scorțișoara pot ajuta la eliminarea părului grizonat se bazează pe anumite proprietăți legate de aceste ingrediente.

Scorțișoara, în acest caz, poate îmbunătăți circulația la nivelul scalpului datorită proprietăților sale stimulatoare.

Îmbunătățirea circulației poate favoriza creșterea și sănătatea părului

În plus, conține antioxidanți care pot ajuta la protejarea părului împotriva daunelor oxidative, care sunt adesea legate de îmbătrânirea prematură, și  poate oferi o acoperire temporară a părului cărunt, o opțiune perfectă dacă vrei să scapi de vopseaua de păr convențională.

Iată care sunt pașii de urmat pentru a realiza amestecul:

În primul rând trebuie să spălăm sâmburii de avocado, apoi îi dăm pe răzătoare metalică și îi punem deoparte într-un bol.

Se încălzește apa într-o cratiță, se toarnă amestecul zdrobit și, în același timp, scorțișoara ruptă în bucăți mai mici.

Când amestecul dă în clocot, așteptați 10 minute și lăsați lichidul să stea între 12 și 24 de ore.

După ce a trecut acest timp, strecurați-l și turnați-l într-un borcan de sticlă cu capac. Acum suntem gata să îl folosim.

Citește și: Planta de pe marginea drumului care te ajută să slăbești și te scapă de stres. Asemănătoare cafelei

Modul său de aplicare urmează, de asemenea, o serie de recomandări, cum ar fi aceea că se aplică pe părul umed. Așadar, mai întâi trebuie să efectuăm rutina noastră tradițională, spălându-ne părul așa cum ne-am obișnuit și apoi îndepărtând excesul de apă cu mâinile.

Ulterior, vom turna amestecul nostru în păr, punând un accent deosebit pe acele zone cu mai multă prezență a firelor de păr gri. Unele persoane adaugă lichidul într-o sticlă cu pulverizator pentru a face mai ușor acest lucru.

Odată ce amestecul este distribuit uniform, lăsați-l să acționeze timp de 30 de minute pentru ca acesta să pătrundă bine în păr. După aceea, clătiți cu apă rece, aplicați balsamul obișnuit și clătiți din nou cu apă rece. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te