Usturoiul este un ingredient comun în gătit și are multe beneficii pentru sănătate. Printre acestea se numără menținerea sub control a nivelului de colesterol, îmbunătățirea sănătății inimii, susținerea sistemului imunitar, protejarea împotriva răcelilor și multe altele.
Usturoiul este înrudit îndeaproape cu ceapa, ceapa chinezească perlată, o ceapă originară din Asia, arpagic, praz și eșalotă. A fost folosit de oameni de mii de ani și era popular în Egiptul antic atât pentru beneficiile sale culinare, cât și pentru cele terapeutice și de sănătate.
Cu toate acestea, se pare că coaja pe care mulți oameni o aruncă poate fi, de asemenea, utilă.
Toată lumea o aruncă, dar am putea să o folosim pentru a ne vindeca. Scade colesterolul „rău”.
Probabil că folosiți usturoiul curățînd coaja, care ajunge la gunoi. Dar există atât de multe lucruri pentru care ai putea să o folosești.
Coaja usturoiului, ca și restul legumei, este comestibilă. Deși nu este foarte gustoasă ca atare și nici textura nu este cea mai bună, deoarece este dură și fibroasă, are o aromă extra picantă, de usturoi, ceea ce o face incredibil de versatilă.
Citește și: Scapi mai repede de mahmureală dacă bei un păhărel după ce te trezești din beție? Răspuns incredibil
Dacă preparați un sos pe care îl veți strecura oricum, pur și simplu zdrobiți usturoiul, lăsând în același timp pielița pentru o aromă maximă.
Dacă trebuie să adăugați usturoi tocat la o rețetă, nu aruncați coaja, adăugați-o în supă sau bulion. Usturoiul este foarte bun pentru răceli, dar are și un efect de încălzire în general, așa că coaja este foarte utilă în supă.
Vă ajută să vă vindecați organismul.
Dacă gustul nu era un motiv suficient, coaja usturoiului conține, de asemenea, o mulțime de nutrienți benefici, la fel ca și cuișorul în sine. Este plin de vitamina A, care este importantă pentru vedere, imunitate și alte funcții, precum și de vitamina C, care ajută organismul să se vindece și este un antioxidant puternic.
De asemenea, conține o mulțime de antioxidanți fenilpropanoizi antiinflamatori.
A fost folosit timp de 5000 de ani
Oamenii din întreaga lume știu despre usturoi de mii de ani. Documentele arată că a fost folosit încă de acum 5000 de ani în culturile egipteană și indiană.
Experții spun că babilonienii l-au folosit pentru prima dată în urmă cu aproximativ 4.500 de ani, în timp ce chinezii au început să-l folosească undeva între 2.000 și 4.000 de ani în urmă.
Oamenii îl foloseau în mod tradițional în scopuri medicinale. De-a lungul timpului, cercetările privind beneficiile sale pentru sănătate s-au axat pe modul în care afectează colesterolul și tensiunea arterială.
Citește și: Ce fructe să mănâci înainte să bei alcool? Îți taie mahmureala, te urci mai repede la volan
Unele studii au analizat, de asemenea, beneficiile usturoiului în reducerea riscului de cancer.
Pielea de usturoi este foarte sănătoasă
Potrivit unui articol din 2018, usturoiul are proprietăți de protecție a ficatului. În special, acesta poate fi util în protejarea împotriva leziunilor hepatice cauzate de etanol, un compus găsit în băuturile alcoolice.
Usturoiul conține alicină, care acționează ca un antibiotic. Acesta poate fi, de asemenea, eficient împotriva organismelor rezistente la antibiotice, potrivit unui studiu din 2018.
Consumul acestuia poate ajuta la tratarea infecțiilor bacteriene. Iar un alt studiu sugerează că poate ajuta la scăderea colesterolului "rău", ceea ce înseamnă că poate îmbunătăți și sănătatea inimii.