Tipul vaccinului anti COVID și o estimare a timpului de așteptare, afișate de la 1 aprilie

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 23.03.2021 - 16:19
Tipul vaccinului anti COVID și o estimare a timpului de așteptare, afișate de la 1 aprilie. Foto Inquam Photos/Octav Ganea

O altă modificare va avea loc din 6 aprilie când va fi crescut numărul de persoane care se vaccinează per cabinet, de la 60 de persoane zilnic la 90 de persoane.

SHARE

Platforma națională de programare pentru vaccinare va fi actualizată astfel încât, începând cu 1 aprilie, va apărea în dreptul programării tipul de vaccin utilizat în centrul respectiv, a anunțat Valeriu Gheorghiță, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea anti-COVID.

Orice persoană care își va face programare într-un centru de vaccinare sau va opta să se treacă în lista de așteptare va ști,  de la început, ce fel de vaccin se distribuie în centru, a declarat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare.

De asemenea, va exista și o estimare a timpului de așteptare pentru fiecare programare. Valeriu Gheorghiță a menționat însă că timpul poate suferi modificări în funcție de capacitatea centrului, potrivit TVR.

Citește și: PSD l-a scăpat de sărăcie: Daniel Ghiță a trăit, în 2020, cu 500 lei/lună. Nu are bani la bancă

Acest timp de așteptare poate să varieze față de estimarea inițială în funcție de capacitatea de vaccinare a respectivului centru și de tipul persoanelor care sunt înscrise în acea listă de așteptare. Dacă sunt foarte multe persoane înscrise din etapa a doua, chiar dacă o persoană din etapa a treia este înscrisă pe primele poziții, este posibil ca timpul  să fie mai lung, deorece sunt preluate cu prioritate persoanele vulnerabile, a explicat medicul.

Citește și: Clanul Duduianu, preluat de Aly, băiatul lui Emi Pian: Vreau să fiu pe sfert cum a fost tăicuțul meu

O altă modificare va avea loc din 6 aprilie când va fi crescut numărul de persoane care se vaccinează per cabinet, de la 60 de persoane zilnic la 90 de persoane.

În data de 6 aprilie, urmează să creștem numărul de persoane care se vaccinează pe cabinet în cele 12 ore ale zilei de lucru de la 60 la 90 de persoane pe zi, așa încât vom crește capacitatea de vaccinare a fiecărui centru, a anunțat Valeriu Gheorghiță.

Din 13 aprilie, vom deschide încă 125 de cabinete de vaccinare cu vaccinul de la Pfizer, a mai anunțat coordonatorul campaniei de vaccinare. Vor avea prioritate județele unde sunt incidențele cele mai mari.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.