Tarifele medicilor pentru serviciile medicale vor rămâne neschimbate. 12 lei/pacient. Cine ia 6000?

DE Alin Crișan | 18.01.2024 - 21:55
Tarifele medicilor pentru serviciile medicale vor rămâne neschimbate. 12 lei/pacient. Cine ia 6000? - Foto: Profimedia Images/ Imagine cu caracter ilustrativ

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Daniel Coriu, a anunţat, joi, că, în urma discuţiilor cu factorii decizionali, tarifele pentru servicii medicale oferite de medicii de familie şi din ambulatoriu vor fi menţinute neschimbate până la 30 iunie 2024.

SHARE

Pentru semestrul I al anului 2024 se menţin atât valorile punctelor per capita şi pe serviciu din asistenţa medicală primară şi ambulatorie de specialitate cât şi suma lunară orientativă pentru medicii stomatologi care au fost valabile în semestrul al II-lea al anului 2023, anunţă CNAS.

Tarifele medicilor pentru serviciile medicale vor rămâne neschimbate. 12 lei/pacient. Cine ia 6000?

În cursul rundelor de consultări și negocieri pe care CNAS le-a avut joi, 18 ianuarie 2024, cu partenerii din domeniul medical stabiliți de legislația în vigoare pe tema modificării Contractului-cadru[1]și a Normelor metodologice de aplicare a acestuia[2], părțile au convenit ca pentru semestrul I al anului 2024 să se mențină atât valorile punctelor per capita și pe serviciu din asistența medicală primară și ambulatorie de specialitate cât și suma lunară orientativă pentru medicii stomatologi care au fost valabile în semestrul al II-lea al anului 2023.

Aceste valori sunt:

Pentru punctul per capita: 12 lei;
Pentru punctul pe serviciu medical în asistența medicală primară: 8 lei;
Pentru punctul pe serviciu medical în asistența medicală ambulatorie de specialitate: 4,5 lei;
Suma lunară orientativă pentru medicii stomatologi: 6000 lei.

Citește și: Guvernul are restanţe record la medici şi spitale: „Unii medici de familie aduc bani de acasă”

La consultările și negocierile care s-au desfășurat on-line, conform calendarului anunțat la începutul săptămânii, au participat reprezentanți ai organizaţiilor patronale, sindicale şi profesionale reprezentative din asistența medicală primară, cea ambulatorie de specialitate, din medicina dentară și din asistența medicală spitalicească, precum și ai Colegiului Medicilor din România, Colegiului Medicilor Stomatologi din România și Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România.

“Avem dovada că dialogul poate rezolva chiar și cele mai complicate situații. E important să continuăm acest parteneriat pentru ca asigurații să nu aibă de suferit” – a declarat Valeria Herdea, președintele CNAS.

Citește și: Țara din Europa care ne ademenește medicii. Salariu de 8.000 €/lunar pentru specialități esențiale

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te