Tânără mutilată după ce un medic „care se grăbea acasă” a tratat-o cu No-Spa. Avea două kg de puroi

DE Alex Darvari | Actualizat: 15.02.2023 - 21:22
Tânără mutilată în abdomen după ce un medic „care se grăbea acasă” i-a dat Nospa. - Foto: Pexels / Anna Shvets

O tânără povestește calvarul prin care a trecut după ce a fost diagnosticată grești într-un spital de stat.

SHARE

„Aș dori să îmi răspundă un avocat ce șanse am de a acționa în instanța Spitalul Județean de unde locuiesc, pt diagnostic greșit, fiind salvată de la moarte de medicii dintr-un spital privat, având în vedere următoarea situație: Am 44 ani, femeie, căsătorită, copil mic, fără probleme majore de sănătate cu excepția unei operații de tiroidă efectuată în luna mai 2022 la un spital din București.

După operație, timp de 7 luni, am tot văzut că îmi crește burta, am presupus că m-am îngrășat. Pe 3 decembrie 2022, am început să am dureri cumplite de abdomen și vărsături, am chemat de 2 ori ambulanța, a două oară am spus să mă ducă la Urgență Spitalul Județean.

Doctorița se grăbește să plece acasă.


„Am așteptat acolo 8 ore, în ciuda durerilor îngrozitoare, mi s-au făcut niște analize, un eco efectuat de o dna dr. obosită care mi-a spus că aș avea o colită și că ea se grăbește să plece acasă. M-au trimis acasă cu diagnostic final Sindrom duodenal acut, spunând că nu sunt o urgență și să mă tratez cu No-Spa și carbocit. Mi-au spus că simptomele astea vor dura câteva zile, am tot așteptat să mă fac bine, dar degeaba, nu mă mai puteam ridică din pat de dureri, dar chiar și așa, am reușit să ajung la un eco în privat, acolo mi s-a spus: urgent la CT.”

2,5 kg puroi din abdomen


Am ajuns la un spital privat, după CT, am fost băgată urgent în operație, aveam peritonită, medicul care mi-a salvat viață mi-a scos 2,5 kg puroi din abdomen, toată echipa care a participat la intervenție a spus că așa ceva nu au mai văzut și de ce am venit așa târziu la operație și că am fost la câteva ore de moarte!

Dar eu aveam alt diagnostic de la Spit Județean unde am fost prima dată, de unde să știu că eram atât de grav?! Acum urmează să fac o a două operație, tot la privat, pentru refacerea peretului abdominal. Analizele au spus că am avut în intestine fixat un bacil gram pozitiv – infecție nosocomiala luată în urmă operației de tiroidă, pentru că nu se poate lua din Kaufland, ci doar din spital, în urmă unei intervenții.

Mutilată în zona abdomenului

„Cheltuielile sunt de 12.000 euro, eu sunt mutilată în zona abdomenului, nu mai spun chinul și durerile. Aș vrea să dau în judecată Spitalul Județean care mi-a pus diagnostic greșit, dacă mă descoperea din prima cu peritonită și mă operau acolo, eu nu trebuia să mai trec și prin a două operație.

Aș fi vrut să dau în judecată și spitalul de unde am luat infecția nosocomiala, dar probabil nu am șanse întrucât înainte de operația de tiroidă am semnat la ei un contract că sunt de acord cu riscurile de infectiii nosocomiale. Ce șanse am cu Spitalul Județean, ai căror medici superficiali nu mi-au putut descoperi peritonită și din cauza cărora îmi puteam pierde viața? Cine mă poate ajută cu un sfat? Ce pași trebuie să urmez?”, a scris femeia pe grupul Avocatul online.

NU e primul caz flagrant

În urmă cu puțin timp, Newsweek a scris că timp de șase luni o tânără din Brăila a fost diagnosticată greșit de medici de renume din Sibiu, București și Cluj, perioadă în care starea ei de sănătate se tot înrăutățea. „Nu medicii cap de listă m-au ajutat, ci medicii care s-au implicat”

Indiferența medicilor a șocat-o pe tânără


„Mi-au spus că ei mi-au făcut tot ce puteau să-mi facă și m-au trimis în policlinică. I-am întrebat cum ajung eu acolo dacă nu pot merge și au ridicat din umeri spunând că mă externează, pentru că nu au ce să-mi facă.

Apoi i-am întrebat cum ajung acasă și mi-au spus că-mi dau un scaun cu rotile până la poartă și de acolo să mă descurc.”

Fata a făcut tot posibilul ca în cel mai scurt timp să ajungă la un medic care este considerat a fi cel mai bun neurolog din Sibiu, pentru că piciorul a început să i se învinețească și era rece ca de mort.

„Când îl mișcam, piciorul arăta normal, pentru că circula sângele, când mă opream devenea rece și mov. Când am ajuns la medic piciorul era bine și eu îi explicam ce se întâmplă, iar el spunea...păi acum piciorul este bine, dar în timp ce vorbeam cu el s-a făcut mov și rece. Mi-a spus... păi eu n-am mai văzut așa ceva.”

Citește și: După 6 luni de diagnostice greșite de la epilepsie, la cancer, o tânără a primit verdictul crunt

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te